Placinta de iaurt

Postat de Ina in Prajituri
17 Apr 2010 | 14723 vizualizari
Placinta de iaurt

Este excelenta rece, cand devine insiropata, dar niciodata nu ma pot abtine sa nu pap si calda :D

Ingrediente

  • 1kg. iaurt  gras ( mai cremos, nu subtire )
  • 10 oua
  • 300gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 150-200g stafide
  • jumatate cubulet de drojdie (sau un plic de drojdie praf)
  • 2-3  linguri ulei
  • faina,( cat cuprinde coca )

Mod de preparare

COMPOZITIA DE UMPLUTURA 

8 oua se bat cu 300 g. zahar se adauga iaurtul ( din care oprim 2 linguri) , stafidele si zaharul vanilinat.

COCA   

     Intr-o cana de 250 ml. se pun :  drojdia cu o lingurita de zahar si putina sare, se freaca si se pune apa calduta (nu plina, ci sa ramana goala cam de un deget).  In vasul in care se framanta se toarna compozitia cu drojdie, se pun 2-3 linguri de ulei, 3 lingurite cu zahar  si faina cat cuprinde si se framanta. Nu se lasa la crescut.  Coca  obtinuta  se imparte in 4 bucati, obtinandu-se 4 foi.

     Se unge tava  cu unt sau margarina. Se intinde o foaie ( la prima foaie marginile sa iasa din tava, pentru a impiedica iaurtul sa se lipesca de tava ) peste care turnam din compozitie, apoi iar foaie, iar compozitie…..si ultima foaie.acum putem impaturi si marginile primei foi.peste ultima foaie nu se pune compozitie.  Se pun cubulete mici de unt.

      Din iaurt mai pastram 2 linguri si-l amestecam cu 2 oua. Punem tava la cuptor, iar cand s-a rumenit  putin,  turnam cele 2 oua pe toata suprafata.Dupa ce o scoatem de la cuptor  punem zahar pudra si lasam sa se raceasca.

            Este excelenta rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Desert placinta cu afine si iaurt

Postat de oanapl

Desert placinta cu afine si iaurt

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol încăpător se pun ouăle, esența de portocale, sarea și zahărul măcinat, și se amestecă cu un tel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2010, 22:05
cred ca e delicoasa
la 17.04.2010, 22:22
asa te-ai dus tu la culcare?
la 17.04.2010, 22:30
si eu cred ca e delicioasa...... eu fac placinta asta cu foi din comert...
la 17.04.2010, 22:36
arata foarte bine prajitura, am pus-o la favorite.

ce foi folosesti madi, de foietaj?
la 17.04.2010, 22:46
Si eu fac, dar cu foi din comert. Ca-s mai lenesa.

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking