Placinta de primavara cu somn

Postat de laylalala in Peste
24 Apr 2010 | 4107 vizualizari
Placinta de primavara cu somn

Ingrediente

  • 600 gr cartofi, decojiti
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 fire de ceapa verde, tocata
  • 300 gr spanac inghetat, decongelat
  • sare si piper negru
  • 3 oua
  • sare cu ierburi aromate
  • 300 gr file de somn, fara oase, taiat in bucatele
  • 200 gr iaurt
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 buchetel de patrunjel proaspat, tocat
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Fierbe cartofii in apa cu sare si scurge-i, paseaza-i, apoi amesteca-i cu 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie.
Incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si caleste ceapa verde 5-6 minute, pana cand se inmoaie. Adauga spanacul, asezoneaza cu sare si piper, amesteca, apoi ia tigaia de pe foc.
Imparte amestecul cu spanac in 3 vase termorezistente individuale.Fa o gaura in centrul fiecaruia si sparge in locul facut cate 1 ou. Presara oul cu sare cu ierburi aromate. Aseaza peste ou si spanac bucati de peste, cate 100 gr/portie.Sareaza bucatile de peste, dupa gust.Intr-un vas, amesteca iaurtul cu amidonul alimentar, patrunjelul tocat si zeama de lamaie. Toarna iaurtul peste peste, impartindu-l in mod egal. Imparte peste cele 3 portii piureul de cartofi.
Da placintelele la copt 30-35 minute, pana cand cartofii s-au rumenit, iar sosul din placintele fierbe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de primavara cu somn" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Hamsii prajite

Postat de rocsi_1612

Hamsii prajite

Intai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta. Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si...

Citeste continuarea

Saramura de hamsi

Postat de Constelatialeu

Saramura de hamsi

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking