Placinta de primavara cu somn

Postat de laylalala in Peste
24 Apr 2010 | 4113 vizualizari
Placinta de primavara cu somn

Ingrediente

  • 600 gr cartofi, decojiti
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 fire de ceapa verde, tocata
  • 300 gr spanac inghetat, decongelat
  • sare si piper negru
  • 3 oua
  • sare cu ierburi aromate
  • 300 gr file de somn, fara oase, taiat in bucatele
  • 200 gr iaurt
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 buchetel de patrunjel proaspat, tocat
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Fierbe cartofii in apa cu sare si scurge-i, paseaza-i, apoi amesteca-i cu 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie.
Incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si caleste ceapa verde 5-6 minute, pana cand se inmoaie. Adauga spanacul, asezoneaza cu sare si piper, amesteca, apoi ia tigaia de pe foc.
Imparte amestecul cu spanac in 3 vase termorezistente individuale.Fa o gaura in centrul fiecaruia si sparge in locul facut cate 1 ou. Presara oul cu sare cu ierburi aromate. Aseaza peste ou si spanac bucati de peste, cate 100 gr/portie.Sareaza bucatile de peste, dupa gust.Intr-un vas, amesteca iaurtul cu amidonul alimentar, patrunjelul tocat si zeama de lamaie. Toarna iaurtul peste peste, impartindu-l in mod egal. Imparte peste cele 3 portii piureul de cartofi.
Da placintelele la copt 30-35 minute, pana cand cartofii s-au rumenit, iar sosul din placintele fierbe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de primavara cu somn" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Macrou marinat la rece

Postat de gicuta69

Macrou marinat la rece

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le...

Citeste continuarea

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Postat de cristeena20

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat, apoi inmuiat in apa rece pentru 2-3 zile, schimband mereu apa). Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate, deci...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking