Ingrediente
- 600 gr cartofi, decojiti
- 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 6 fire de ceapa verde, tocata
- 300 gr spanac inghetat, decongelat
- sare si piper negru
- 3 oua
- sare cu ierburi aromate
- 300 gr file de somn, fara oase, taiat in bucatele
- 200 gr iaurt
- 1 lingura amidon alimentar
- 1 buchetel de patrunjel proaspat, tocat
- sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Fierbe cartofii in apa cu sare si scurge-i, paseaza-i, apoi amesteca-i cu 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie.
Incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si caleste ceapa verde 5-6 minute, pana cand se inmoaie. Adauga spanacul, asezoneaza cu sare si piper, amesteca, apoi ia tigaia de pe foc.
Imparte amestecul cu spanac in 3 vase termorezistente individuale.Fa o gaura in centrul fiecaruia si sparge in locul facut cate 1 ou. Presara oul cu sare cu ierburi aromate. Aseaza peste ou si spanac bucati de peste, cate 100 gr/portie.Sareaza bucatile de peste, dupa gust.Intr-un vas, amesteca iaurtul cu amidonul alimentar, patrunjelul tocat si zeama de lamaie. Toarna iaurtul peste peste, impartindu-l in mod egal. Imparte peste cele 3 portii piureul de cartofi.
Da placintelele la copt 30-35 minute, pana cand cartofii s-au rumenit, iar sosul din placintele fierbe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de primavara cu somn" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (0)
|