Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- coaja de la o lamaie si o portocala
- 250 gr zahar
- 5 oua
- 200 ml smantana dulce
- stafide
- esenta rom
- zahar pudra cu aroma de vanilie pentru pudrat
- 800 - 1000 gr branza de vaci dulce
Mod de preparare
Se amesteca branza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga 3 oua , coaja rasa de la fructe , stafidele si mirodeniile.
Se separa cate 3 foi ( cea de deasupra se unge cu ulei) , si se pun 4-5 linguri de branza, se ruleaza si se aseaza in tava.
Se procedeaza astfel cu toate foile pana la epuizarea lor. .
Batem 2 oua si le amestecam cu smantana., punem continutul peste placinta si dam la cuptor pana se rumeneste .
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|