Placinta dobrogeana

Postat de ianculubita in Aperitive / Garnituri
10 Iul 2013 | 11213 vizualizari
Placinta dobrogeana

Sa va spun ce am patimit cu aceasta placinta. Am vazut intr-o zi la tv pe cineva laudand aceasta placinta iar eu la un moment dat,asteptam sa spuna ca-i"aurita"!!! Am cautat pe google si ce sa vezi,toate persoanele spuneau ca-i reteta originala dar nu erau macar 2retete identice;asa ca am ales de la fiecare cate ceva si am facut vestita placinta;abia cand o mancam ii dadeam dreptate Mirabelei(ea era cu lauda),cat e de gustoasa;m-am chinuit s-o incretesc dar nu mi-a reusit nu stiu de ce.

Ingrediente

FOI

  • 500g faina
  • 1cub drojdie
  • 20ml ulei
  • sare
  • 1pachet unt
  • apa calda

UMPLUTURA

  • 500g branza de vaci
  • 300g telemea de oi
  • 6oua
  • 300g smantana

Mod de preparare

Facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putina apa calda,adaugam ulei la framantat apoi lasam sa creasca

Intr-un castron amestecam branzeturile cu 4oua

Din aluat intindem cu sucitorul cate o foaie subtire,o ungem cu unt topit punem 3-4linguri de branza,rulam,incretim apoi punem in tava unsa cu unt;procedam asa pana se termina si aluatul si branza.lasam tava la cuptor 40-50min dupa care scoatem tava si punem deasupra cu lingura amestecul de oua ramase cu smantana si putina sare;mai lasam 10min dupa care se poate servi pudrata cu zahar deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta dobrogeana

Postat de rocsi_1612

Placinta dobrogeana

Topiti untul pe baie de aburi. Intr-un bol puneti branza de vaci si casul dat pe razatoarea mare. Adaugati smantana, ouale si mixati bine. Presarati sare si piper. Mararul verde il tocati marunt,...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta dobrogeana

Postat de mirela0911

Aperitiv placinta dobrogeana

Se lasa foile la dezghetat la temperatura camerei. Untul se topeste pe foc mic si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se pune branza, iaurtul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2013, 16:48
Grozava trebuie sa fie !
la 10.07.2013, 16:49
la 10.07.2013, 16:57
la 10.07.2013, 16:58
la 10.07.2013, 17:03

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking