Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta(400 gr)
- 200 g unt
- 100 g branza telemea sarata
- 500 g branza de vaci (galetusa Pilos de la Lidl)
- 500 g iaurt grecesc
- 4 oua
- sare
- zahar pentru pudrat (optional)
Mod de preparare
Am avut un pachet de foi de placinta cu 14 foi. Le-am impartit in 3, doua grupuri de cate 5 foi si unul de 4 foi.
Am uns o tava obisnuita de cuptor cu unt. Restul de unt l-am topit si am pensulat pe rand fiecare foaie din cate un grup.
Branza se amesteca cu 350 de grame de iaurt si se imparte in trei.
Intindem fiecare parte de branza peste foile de placinta si le rulam pe latura lunga, apoi le asezam una langa alta in forma pentru copt. Le intepam din loc in loc cu o furculita.
Mixam cele patru oua cu putina sare, apoi le amestecam cu smantana si turnam amestecul peste rulourile cu branza.
Se da placinta la cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 40 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste frumos la suprafata, in functie de cuptor.
Este buna atat calda cat si rece, pudrata cu zahar sau fara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana (a la Merisor)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|