Placinta dobrogeana (a la Merisor)

Postat de CarmenBlue in Dulciuri
16 Oct 2015 | 6033 vizualizari
Placinta dobrogeana (a la Merisor)

Am vazut aceasta reteta la mai multi bucatarasi, dar m-am inspirat din cea a lui Merisor, cu unele mici modificari. Saru' mana, a iesit o bunatate!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta(400 gr)
  • 200 g unt
  • 100 g branza telemea sarata
  • 500 g branza de vaci (galetusa Pilos de la Lidl)
  • 500 g iaurt grecesc
  • 4 oua
  • sare
  • zahar pentru pudrat (optional)

Mod de preparare

Am avut un pachet de foi de placinta cu 14 foi. Le-am impartit in 3, doua grupuri de cate 5 foi si unul de 4 foi.

Am uns o tava obisnuita de cuptor cu unt. Restul de unt l-am topit si am pensulat pe rand fiecare foaie din cate un grup.

Branza se amesteca cu 350 de grame de iaurt si se imparte in trei.

Intindem fiecare parte de branza peste foile de placinta si le rulam pe latura lunga, apoi le asezam una langa alta in forma pentru copt. Le intepam din loc in loc cu o furculita.

Mixam cele patru oua cu putina sare, apoi le amestecam cu smantana si turnam amestecul peste rulourile cu branza.

Se da placinta la cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 40 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste frumos la suprafata, in functie de cuptor.

Este buna atat calda cat si rece, pudrata cu zahar sau fara. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana (a la Merisor)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri umplute cu cocos si cacao

Postat de Valclaudia

Fursecuri umplute cu cocos si cacao

Aluatul se face amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Rezulta un aluat nelipicios, cu care se lucreaza usor, pe care-l vom tine timp de o ora la frigider. Intre timp preparam...

Citeste continuarea

Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

Postat de gaby_d

Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem un amestec omogen, pufos. Preincalzim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2015, 13:31
foarte buna
la 16.10.2015, 13:38
tare buuun!
la 16.10.2015, 13:46
buna buna
la 16.10.2015, 13:58
un deliciu!
la 16.10.2015, 14:04

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking