Placinta foietaj cu branza de vaci

Postat de ExploraCuisine in Prajituri
28 Feb 2011 | 40999 vizualizari
Placinta foietaj cu branza de vaci

Am gasit un blog foarte dragut cu retete migalos preparate ce imi place foarte mult, si vazand reteta de Cheese Burek am decis sa o fac si eu, ca mi-a facut o pofta teribila. Apoi am cautat pe internet mai multe detalii despre cheese burek, si am vazut o intreaga istorie a acestui preparat si sper ca de-a lungul timpului sa incerc si alte variante decat cu branza dulce. Multumesc Ellie pentru inspiratie!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 750 g cottage cheese (branza de vaci slaba)
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr unt
  • coaja lamai

Mod de preparare

Mai intai preparam crema de branza, punem branza intr-un bol, adaugam ouale intregi si omogenizam, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizam bine. Compozitia e usor lichida, deoarece am folosit branza de vaci foarte slaba (2% grasime) si spre deosebire de Ellie, eu nu am pus branza feta, si am renuntat la faina in compozitie.

Intre timp, preincalzim cuptorul la 175 grade si ne ocupam de foi. Impartim foile din pachet in 4 (la mine au fost 20 buc, deci cate 5) si le ungem pe fiecare in parte cu unt topit cu o pensula, sau faceti ca mine, si ungeti doar foaia de deasupra

Ungem o tava cu unt foarte bine, si asezam primele 5 foi, punem 1/3 din crema de branza cu un polonic, adaugam alte 5 foi si iar branza pana terminam cu ultimele 5 foi deasupra, ne asiguram ca sunt bine unse cu unt si dam la cuptorul preincins la 175 grade timp de 40 minute

Dupa cca 40 minute si multa pofta acumulata (mirosul e imbietor) scoatem placinta si o lasam sa se raceasca. E o placinta delicioasa, pe care cu siguranta o voi reface. Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta foietaj cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta floare cu spanac si branza

Postat de oanapl

Placinta floare cu spanac si branza

Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata

Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete. Omogenizam compozitia si o lasam la rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2011, 23:02
Nu uita sa ne spui si cum se prepara!
la 28.02.2011, 23:31
chiar asa cum se prepara
la 28.02.2011, 23:37
upsss am uitat sa scriu prepararea
la 28.02.2011, 23:40
Fac reteta de Beef Bouguignon chiar acum, si sunt in plina desfasurare, de aia am uitat sa scriu prepararea, sorry fetelor
la 28.02.2011, 23:45

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking