Placinta invartita cu fructe

Postat de simona72 in Dulciuri
6 Apr 2014 | 7347 vizualizari
Placinta invartita cu fructe

Cu ingrediente putine, in timp scurt, delicios, usor de facut...ce mai vreti??? Desertul ideal pentru mine. Eu l-am pregatit rapid pentru socrul meu avand in vedere ca a fost ziua lui si mananca destul de rar desert pentru ca este diabetic.... Inspiratie mi-a fost Timeea, care ieri a venit la fix cu reteta ei....multumesc!!>:D

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta(de la Lidl)
  • 1 kg fructe congelate(capsuni, afine, cirese)
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 2 linguri amidon
  • 1 cescuta mica de apa
  • aproximativ 100 ml ulei
  • 1 lingura unt pt uns tava

Mod de preparare

Fructele congelate(voi daca aveti folositi proaspete) se pun intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga indulcitorul si din momentul in care fierb se mai lasa 10 minute pe foc. Se desface amidonul in apa si se toarna peste fructele de pe foc in timp ce amestecam. Avand in vedere ca fructele vor lasa destul de mult suc, este neaparata nevoie sa le ingrosati cu ceva. In timp ce veti turna amidonul veti observa cum se ingroasa considerabil. Opriti focul si dati la rece. Nu este nevoie sa se raceasca complet, dar nici fierbinte sa nu fie. Cat se racesc fructele ne ocupam de foi. Punem 4 foi suprapuse una peste alta si fiecare foaie unsa cu ulei. Punem aproximativ 4 linguri pline de umpluitura de fructe la baza foii pe toata lungimea lor. Le facem sul si le punem intr-o tava rotunda termorezistenta unsa cu unt. Asezam sulurile, 4 la numar am facut eu, in forma rotunda, una in continuarea celeilalte daundu-i forma de melc. M-ai stropim cu putin ulei pe deasupra si dam tava la cuptorul incins la 180-190 grade pt 25-30 minute, pana se rumeneste deasupra. Pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac fara framantare

Postat de medioto59

Cozonac fara framantare

Cernem faina si o punem intr-un bol. Facem in mijlocul fainii o gropita ,sfaramam drojdia si o punem in mijlocul acesteia. Incalzim 3-4 linguri de lapte si il turnam peste drojdie. Acoperim bolul...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de pere

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu crema de pere

Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si continuam sa batem cu telul,apoi galbenusurile,unul cate unul si uleiul ca la maioneza.Adaugam nuca,faina,praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2014, 11:14
Super!!! Si eu am facut si cu fructe de padure ) dar e doar pe blog reteta aici inca nu am apucat sa o postez. Oricum e buna cu orice fructe. Sa incerci si varianta de mere cu nuca .
la 06.04.2014, 11:17
La ce imi trebuia mie ieri a fost varianta super rapida... am facut si cu alte fructe, dar s-a mancat prea repede si nu am mai avut timp de poze)
la 06.04.2014, 11:19
da, astea se mananca super repede. Eu as manca singura toata tava ))
la 06.04.2014, 11:24
Vai, vai ce as vrea o bucatica
la 06.04.2014, 11:25
buna buna

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking