Ingrediente
- - 1 pachet foi de placinta
- - 300 g miez nuca
- - 80 g zahar cu melasa
- - 50 g ciocolata neagra
- - 20 ml whisky bun
- - cuisoare
- - coaja portocala
- - unt
- - ulei de floarea soarelui
- - 200 gr zahar brut
- -100 ml apa
Mod de preparare
In vasul robotului de tocat, punem miezul de nuca, zaharul cu melasa, ciocolata bucatelita, cuisoarele si taria. Tocam pana devine marunta compozitia.
Topim untul.
Desfacem pachetul de foi, ungem 3-4 foi cu unt topit, presaram umplutura de nuca, rulam subtire.
In vasul aparatului de gatit, ungem cu putin ulei de floarea soarelui.
Asezam rulourile de placinta, pana acoperim intreaga suprafata a vasului. Radem coaja de portocala. Spalati bine inainte portocala, cu apa fierbinte si cu ajutorului unui burete abraziv.
Conectam aparatul de gatit Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l la o sursa de curent, selectam modul High si durata de 1 ora. Acoperim vasul si lasam sa gateasca.
Intre timp, punem pe foc o craticioara cu 200 de zahar brut si o canita mica de apa. lasam sa fiarba pana devine lipicios, dam deoparte.
Dupa ce aparatul Crock Pot a incheiat programul de gatit, trece automat pe functia de pastrare la cald.
Deconectam aparatul, turnam siropul peste placinta, direct in vas si lasam la racit acolo.
Servim cu un ceai sau limonada!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|