Placinta Primavara

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
16 Mar 2016 | 3270 vizualizari
Placinta Primavara

Imi place placinta cu mere si de fiecare data incerc alt aluat, m-am jucat nitel si am decupat niste floricele care sa imbie Primavara sa apara.....

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 100 g smantana cu 30% grasime
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 plic de praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • 800 g faina + sau - ( faina e un pic mai inchisa la culoare, e macinata din graul de asta toamna)
  • Umplutura
  • cca 1 kg de mere calite puse asta toamna la borcan

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, apa, sarea si smantana si mixam bine.

Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si drojdia uscata. Prima data adaugam doar 700 g faina apoi mai plusam daca este nevoie, la  mine a fost nevoie si am adaugat inca 100 g. Framantam bine si lasam sa se odihneasca cca 10-15 min, cat timp pregatim noi tava cu hartie de copt.

Apoi intindem o foaie de cca 1/2 deget grosime si decupam cu o forma floricele, eu am calculat si la tava mea 40/28 cm mi-au trebuit 35 de floricele.

Restul de aluat il intindem cat dimensiunea tavii, chiar un pic mai mult sa ridicam si pe margine, apoi asezam in tava, intepam cu o furculita tot aluatul. Peste aluat intindem merele deja pregatite de asta toamna (sau pregatite atunci, dupa caz).

Peste mere asezam floricelele din aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, asezam sub tava o cratita cu apa, apoi reducem focul la mediu. Lasam sa se coaca cca 35-40 min, pana incepe sa creasca si sa se rumeneasca.

Cand e gata scoatem din cuptor, daca nu avem rabdare si ne place calda putem sa o portionam ( cazul meu) sau asteptam s ase raceasca.

E buna oricum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Primavara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...

Citeste continuarea

Pachetele de primavara

Postat de Oana

Pachetele de primavara

Se curata morcovul de coaja, se spala impreuna cu dovlecel si varza. Se taie apoi julien foarte fin. Se incinge uleiul in wok si se trag legumele la tigaie pana devin al dente. Se adauga sosul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2016, 11:44
Cat de frumusica este!
la 16.03.2016, 11:49
Daca este cu mere vreau si eu !!!
la 16.03.2016, 11:57
buna buna
la 16.03.2016, 12:04
Cat de frumoasa eeee!
Vreau si eu forma de-aia de floare.
la 16.03.2016, 12:07
delicioasa placinta!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking