Placinta rapida

Postat de miremirc in Aperitive / Garnituri
28 Ian 2012 | 9728 vizualizari
Placinta rapida

by Laura Adamache

Ingrediente

  • 620 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 160 ml ulei
  • 1 lgt rasa cu sare
  • 2 lg gris
  • 1-2 lg unt ptr uns tava
  • sunca,
  • salam,
  • mortadella etc
  • cascaval ras, telemea rasa etc
  • 2 lg mac

Mod de preparare

  Mod de preparare : cernem faina intr-un bol apoi adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, ouale, laptele caldut, sarea si uleiul. Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Aluatul va fi unul moale, care nu necesita framantare.

  Tava (26*39 cm) o ungem cu putin unt si presaram 1 lg de gris, apoi intindem jumatate din cantitatea de aluat.

Peste aluat presaram cealalata lingura cu gris ce a mai ramas, apoi asezam feliile de sunca si radem cascaval si telemea.

  Cealalta jumatate de aluat care a ramas, il asezam cu grija cu lingura peste cascavalul ras si apoi uniformizam . Lasam placinta sa creasca pentru 30 de minute, apoi presaram mac deasupra si dam la cuptor, pentru circa 30-40 de minute. Pentru a fi siguri ca aluatul este copt, introducem o scobitoare in el si daca iese curata inseamna ca placinta este coapta.

  Lasam placinta sa se raceasca si apoi o putem taia si servi. Este foarte buna langa ceapa rosie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rapida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa

Postat de merisor67

Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare. Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust...

Citeste continuarea

Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie

Postat de gaby_d

Placinta cu foi de cartof, sunca si cascaval, la tigaie

Punem la fiert cartofii spalati bine (necuratati) in apa rece. Lasam pana ce furculita intra usor in ei. Ii scurgem de apa si-i lasam sa se racoreasca, sa-i putem curata. Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2012, 09:18
Ce buna este si ce bine arata!
la 28.01.2012, 09:18
la 28.01.2012, 09:37
minunata!!!felicitari!!!
la 28.01.2012, 09:39
faina reteta... arata super!
la 28.01.2012, 09:44
place

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking