Placinta cu mere rapida

Postat de danielamonica_68 in Prajituri
25 Ian 2014 | 11488 vizualizari
Placinta cu mere rapida

Vreti sa faceti repede un dulce si nu stiti ce?Va propun o reteta rapida si ieftina de placinta cu mere.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1ou
  • 6linguri de zahar
  • 6linguri de ulei
  • 10 linguri lapte (daca vreti sa fie de post puneti apa)
  • 1 praf de copt
  • putina zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde
  • pentru umplutura:
  • mere
  • zahar vanilat
  • pesmet sau gris zahar

Mod de preparare

Merele le curatam si le dam pe razatoarea mare.

Din ou,6 linguri zahar,6 linguri ulei,10 linguri lapte (apa),praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet si faina,facem un aluat consistent,bun de intins cu sucitorul.

Ungeti cu ulei si tapetati cu faina  tava.Tava mea este de 24x40 cm.

Aluatul se imparte in doua.Se intinde o foaie,se pune in tava.Presaram gris sau pesmet pe foaie,apoi stoarcem bine in pumni zeama din mere si le punem peste foaie.Peste mere presaram zahar (mai mult sau mai putin,in functie de cat de dulci sunt merele si in functie de gustul fiecaruia),presaram si un praf de scortisoara si un pliculet zahar vanilat.Intindem si a doua foaie si o punem peste mere.Intepam din loc in loc placinta si apoi dam tava la cuptor,la foc mediu.

Placinta este gata cand s-a rumenit frumos deasupra.

 

POFTA BUNA !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere rapida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)

Postat de Doinavar

Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)

Amestecati omogen cele trei cani de zahar, faina si gris (masura este o cana de aproximativ 250 ml) cu praful de copt si un plic de zahar vanilat.  Intr-o cratita sau intr-o tava mai inaltuta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2014, 23:21
bun bun
la 25.01.2014, 23:55
la 26.01.2014, 20:42
la 28.01.2014, 00:43
Bun venit tare buna prajiturica
la 29.01.2014, 18:39
bun bun

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking