Placinta rulada cu branza

Postat de nico_nico in Prajituri
26 Oct 2016 | 11633 vizualizari
Placinta rulada cu branza

 Este o placinta sau rulada cu branza sarata foarte buna. Merita incercata.

Ingrediente

  •  Aluatul
  • 1 kg faina (ungureasca)
  •  2 linguri pline de unsoare de porc solida
  • 1-2 oua ,
  • drojdie cat o nuca
  •  3-4 linguri otet
  • 1 lingura plina de sare de bucatarie
  • iaurt- cam 500 ml 

Mod de preparare

Aluatul se face astfel: faina (ungureasca) se freaca cu 2 linguri pline de unsoare de porc solida apoi se adauga  ouale , drojdie cat o nuca dizolvata in iaurt +3-4 linguri otet+1 lingura plina de sare de bucatarie.Totul se moaie cu iaurt(cam 500 ml iaurt)

Aluatul obtinut se imparte in doua parti ca doi colaci.Acestia se intind fiecare si se unge fiecare foaie cu unsoare topita si se presara faina.Se ruleaza, se face melc si sepune la rece 10-15 minute.Fiecare melc se intinde din nou si se imparte in doua parti.Deci din 2 melci rezulta 4 melci(mie mi-au iesit 5 din marginile de la fiecare melc care nu a incaput in tava am mai facut inca unul). Umplutura: branza sarata+2-3 cartofi fierti facuti piure+1 ou+marar (daca vrei).Se ruleaza , se aseaza in tava si se unge cu ou si se presara mac,susan sau serazuieste branza sarata.Se da la cuptor cam 45-50 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulada cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulada cu branza dulce si visine

Postat de katty

Desert rulada cu branza dulce si visine

Cernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un...

Citeste continuarea

Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Postat de Valclaudia

Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Intai preparam buretii... (Ii spalam in mai multe ape apoi ii calim in ulei si ii condimentam cu sare si piper dupa gust.) Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida. Adaugam oul+...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2016, 09:01
la 01.11.2016, 10:12
Tare bine arată!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking