Placinta sarata cu zucchini

Postat de timea in Mancaruri de legume
20 Oct 2013 | 6424 vizualizari
Placinta sarata cu zucchini

Dovlecelul si zucchini legume din aceeasi familie, se afla in topul preferintelor mele cand vine vorba de legume gatite. Si sper sa ma credeti pe cuvant ca am facut o placinta sarata demetiala. Aluat usor de paine, legume proaspete din gradina si ceva oua de casa, e tot ce va trebuie pentru a pregati o cina super gustoasa.

Ingrediente

  • 150 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 170-200 ml apa
  • Pentru umplutura:
  • 1 dovlecel sau zucchini
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri sos chili
  • 1 ou + 1 albus de ou
  • sare si piper
  • Pentru uns: un galbenus de ou

Mod de preparare

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml lapte caldut si lasam la dospit 10 minute. 

Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. Terminam de framantata cand aluatul nu se mai lipeste de degete.

Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru 45-60 minute. In acest timp e numai bine sa ne ocupam de umplutura.

Curatam zucchini si il taiem felii apoi il saram si piperam si il prajim putin pe ambele parti pe un gratar sau o tigaie incinsa asa cum am facut eu (fara ulei). Ceapa si ardeiul le feliem si le calim pe rand intr-o lingura de ulei. Punem toate legumele pe o farfurie.

Aluatul dospit il asezam pe masa de lucru tapetata cu faina si il intindem sub forma rotunda cu aprox 6 cm mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa. ( mie mi-a mai ramas putin aluat din care am facut o super mini pizza :) )

Ungem aluatul cu sosul chili peste care asezam ceapa si ardeiul. Batem oul + albusul cu o furculita, punem putin sare si piper si turnam peste legume. Deasupra asezam dovlecelul de jur imprejur pe toata suprafata.

Tragem marginile aluatului peste umplutura.  

Ungem marginea, dar si restul cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 25-30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor, feliem si servim cald. Dar la fel de bine se poate servi si rece.

Din aluatul ramas am facut si o mini pizza.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu zucchini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de panacris

Dovlecei umpluti cu de toate

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

Postat de RODIMUR

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

Se curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se curăță ciupercile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2013, 13:38
foarte faina,imi place ca are zucchini, ca e sarata, ca e rumena sigur ca tu nu recomanzi, dar eu cand o sa o fac, o sa pun si o bucata de branza )
la 20.10.2013, 13:39
la 20.10.2013, 13:58
Laura
la 20.10.2013, 13:59
Timea,e o placinta si pe gustul meu
la 20.10.2013, 14:19
Laura tocmai de aceea am mentionat de branza ca nu e o placinta cu branza si sincer nu o recomand pt ca atunci e alta reteta alt gust, etc. Asta e o placinta gen cea cu ceapa si varza si o recomand asa cum e.

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking