Placinta saseasca cu mirodenii

Postat de simona72 in Prajituri
5 Iul 2013 | 8761 vizualizari
Placinta saseasca cu mirodenii

A fost invazie de placinta saseasca de cind a fost postata de Corina:))...asa ca de cind am vazut-o am zis ca inevitabil am sa o fac. Asa ca i-a venit rindul si a iesit o minunatie

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 200 gr gris
  • 3 linguri zahar
  • 1 anason stelat
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 nucsoara
  • 2-3 cuisoare
  • pt crema:
  • 500 gr brinza dulce vaci (de la Lidl)
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri smantina
  • 4 oua
  • 50 gr faina
  • 50 gr unt topit
  • 1 esenta vanilie Bourbon
  • pt decor:
  • zahar pudra vanilat
  • scortisoara pudra

Mod de preparare

Punem laptele la foc intr-o craticioara ca pt gris cu lapte. In cazul meu am ales sa fac placinta saseasca cu mirodenii, iar atunci cind am pus laptele la fiert am adaugat anason stelat, 1 baton scortisoara, 2-3 cuisoare, o bucatica de nucsoara (aproximativ 1/2) si 3 linguri de zahar. Cind laptele incepe sa fiarba scoatem mirodeniile afara si adaugam grisul in ploaie. In tot acest timp mestecam cu un tel pt a evita prinderea de fundul vasului. Lasam sa fiarba grisul 10 minute, iar apoi il transferam intr-un vas termorezistent uns cu unt. 

Pt crema: brinza de vaci o maruntim cu furculita daca este cazul, adaugam smantina, zaharul si ouale si le amestecam bine.Adaugam untul topit, vanilia, iar la urma de tot faina. Amestecam bine sa nu ramina cocoloase si punem crema de brinza peste grisul cu lapte din vas. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt20 minute pina devine rumena pe deasupra. Cind se raceste presaram pe deasupra zahar pudra vanilat si scortisoara pulbere.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu migdale si portocale

Postat de Oana

Desert prajitura cu migdale si portocale

Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio...

Citeste continuarea

Desert placinta cu pere si mere

Postat de Constelatialeu

Desert placinta cu pere si mere

Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2013, 13:54
Buna placinta
la 05.07.2013, 14:00
Like!
la 05.07.2013, 14:00
la 05.07.2013, 14:01
a mea s-a terminat,asa ca mut trupa la tine )
este grozav de buna
la 05.07.2013, 14:14
Astept toate trupele de teroristi sa vina la mine

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking