Prajitura frageda cu mere si piersici

Postat de Elena_Daria in Prajituri
22 Mai 2013 | 5977 vizualizari
Prajitura frageda cu mere si piersici

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar
  • 3 galbenuse
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • 1 compot de piersici (800 g)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita mirodenii pentru placinta cu mere Kotayani

Mod de preparare

Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Piersicile le lasam la scurs, apoi le taiem cubulete.

Intr-o cratita punem uleiul, fructele, zaharul si mirodeniile Kotayani.

Lasam sa se caramelizeze la foc mic.

Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit.

Intr-un vas punem margarina, zaharul si mixam bine pana cand zaharul se topeste.

Adaugam praful de sarea, esenta de vanilie, galbenusurile si omogenizam.

Treptat adaugam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa framantam usor cu mana.

Vom obtine un aluat fraged din care vom intinde doua foi (eu am intins una, iar din aluatul ramas sora mea a facut “modele”J).

Daca aluatul vi se pare prea moale mai puteti adauga faina.

Impartim aluatul in doua, iar pe masa infainata intindem cu sucitorul prima foaie.

Tapetam tava cu hartie de copt si asezam prima foaie. Dupa cum v-am spus mai sus din aluatul ramas pentru ce-a de-a doua foaie sora mea s-a jucat putin incercand sa faca “modele”:).

Dam tava la cuptorul preincalzit  introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este rece se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura marmorata cu visine

Postat de mirela0911

Prajitura marmorata cu visine

Se spala visinele, se scot samburii si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se surga...

Citeste continuarea

Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

Postat de merisor67

Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

Preparăm mai întâi umplutura. Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul. Ridicăm vasul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2013, 13:07
foarte buna
la 22.05.2013, 13:08
la 22.05.2013, 13:12
Multumesc Bya!
la 22.05.2013, 13:12
Motanel!
la 22.05.2013, 13:13
foarte buna!!! <3

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking