Placinta taraneasca cu branza

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
10 Apr 2016 | 2118 vizualizari
Placinta taraneasca cu branza

Este o combinație între tartă și plăcintă sărată, preparată cu majoritatea ingredientelor naturale, de la țară. Am încercat să o prepar așa cum mi-am amintit eu că îmi făcea mama când eram copil, însă nu se compară gustul, pentru că mama o cocea în cuptor de cărămidă, încins de la jarul focului de lemne.  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 1 lingură untură
  • 1 ou
  • 150 ml lapte bătut(iaurt de țară)
  • 1 lingură oțet
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru umplutură:
  • 1 ceapă medie
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguri mălai
  • 1 ou
  • o legătură mărar
  • 50 g unt
  • 3 roșii
  • sare
  • 5-6 frunze de busuioc

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecăm într-un vas, făina cu drojdia uscată și sarea, apoi facem o adâncitură la mijloc, unde punem untura, oul și laptele bătut.

Amestecăm mai întâi ingredientele de la mijloc între ele, apoi adunăm treptat făina de pe margini peste ele și frământăm un aluat ferm, pe care îl lăsăm la odihnit 30 de minute.

Îmbrăcăm apoi pereții formei de copt cu o parte din aluat, întins într-o foaie subțire și îl înțepăm din loc în loc, cu o furculiță.

Pentru umplutură, tocăm ceapa solzișori și o călim ușor în untul încins, apoi o lăsăm să se tempereze.

Amestecăm brânza cu mălaiul, sarea și mărarul tocat, apoi adăugăm ceapa călită, frunze de busuioc rupte mărunt și oul, apoi omogenizăm totul.

Întindem compoziția de brânză peste aluatul din forma de copt, iar din foaia de aluat oprită, decupăm inimioare şi le așezăm frumos peste umplutură.

Așezăm la mijloc și felii de roșii, în formă de inimioară și câteva frunze de busuioc din loc în loc și coacem plăcinta pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm să se odihnească 10 minute, apoi o putem porționa.

Servim plăcinta țărănească cu brânză, alături de o cană cu lapte sau iaurt.

Sper să vă încânte și să vă fie de folos rețeta mea de plăcintă țărănească cu brânză.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Retete similare

Vinete umplute - Reteta video

Postat de scortisoara

Vinete umplute - Reteta video

Taiem vinetele pe lungime, in jumatati. Cu ajutorul unui cutit si lingura scobim miezul si-l punem deoparte. Il taiem pe acesta cubulete (miezul de vinete). Intr-o tigaie, incingem uleiul si...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si cascaval

Postat de Ina

Tarta cu dovlecei si cascaval

Spalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja. Spargem ouale si separam albusurile de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 10.04.2016, 10:53
Primaaaa a mea e toata! )))
la 10.04.2016, 10:53
Pup, Deyu Fac una special pentru tine
la 10.04.2016, 10:55
Una cu coaste cand faci
la 10.04.2016, 11:11
Ce frumoasa e! De gust, nu ma indoiesc!
la 10.04.2016, 11:12
Ce frumusete de placintica!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking