Placinta taraneasca cu branza de burduf si leurda

Postat de simona72 in Piine
6 Apr 2016 | 2622 vizualizari
Placinta taraneasca cu branza de burduf si leurda

Imi plac la maxim placintele sarate cu branza. Si pentru ca este primavara, am sa va aduc in continuare cateva retete in care am folosit leurda. I-am inverzit pe ai mei :))))))

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 ml lapte dulce
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 400 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 1 legatura ceapa
  • 2 legaturi leurda
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 250-300 gr branza de burduf
  • Pentru uns: 1 ou, seminte de chimen

Mod de preparare

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordimea scrisa mai sus la ingrediente. Punem aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperim cu holie alimentara si lasam la dospit 30 minute. Intre timp ne ocupam de umplutura. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa taiata rondele si o calim pana se inmoaie. Leurda o spalam, indepartam coditele si o taiem in fasii. O adaugam la ceapa calita, asezonam cu sare si piper proaspat rasnit, o lasam 2 minute sa se caleasca, lasam sa se raceasca. Branza de burduf o dam pe razatoarea cu gauri mari.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il impartim in doua. Pe o bucata de fartie de copt punem prima bucata de aluat. Intindem cu sucitorul aluatul intr-o foaie rotunda nu foarte subtire. Adaugam umplutura de ceapa si leurda, iar deasupra branza razaluita. Peste umplutura punem a doua bucata de aluat intinsa cu sucitorul pe masa de lucru. Adunam marginile sa nu iasa din umplutura in timpul coacerii. Ungem cu ou batut placinta, presaram seminte de chimen si coacem la cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute. Servim calda sau rece! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu branza de burduf si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Paine cu masline si cascaval

Postat de rocsi_1612

Paine cu masline si cascaval

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul....

Citeste continuarea

Cornuri sarate din aluat cu branza

Postat de simona72

Cornuri sarate din aluat cu branza

Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.04.2016, 12:48
Yummm!
la 06.04.2016, 12:48
ce bine arata! imi place!
la 06.04.2016, 12:48
Ador placintele cu branza sarata!! Deliocoasa!
la 06.04.2016, 12:49
ce faina e placinta asta cu verzitura , tare buna .
la 06.04.2016, 13:08
Multumesc!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking