Ingrediente
Pentru aluat:
- 250 ml lapte dulce
- 1 lingurita rasa cu sare
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei
- 400 gr faina
- 1 plic drojdie uscata
- Pentru umplutura:
- 1 legatura ceapa
- 2 legaturi leurda
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
- 250-300 gr branza de burduf
- Pentru uns: 1 ou, seminte de chimen
Mod de preparare
Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordimea scrisa mai sus la ingrediente. Punem aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperim cu holie alimentara si lasam la dospit 30 minute. Intre timp ne ocupam de umplutura. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa taiata rondele si o calim pana se inmoaie. Leurda o spalam, indepartam coditele si o taiem in fasii. O adaugam la ceapa calita, asezonam cu sare si piper proaspat rasnit, o lasam 2 minute sa se caleasca, lasam sa se raceasca. Branza de burduf o dam pe razatoarea cu gauri mari.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il impartim in doua. Pe o bucata de fartie de copt punem prima bucata de aluat. Intindem cu sucitorul aluatul intr-o foaie rotunda nu foarte subtire. Adaugam umplutura de ceapa si leurda, iar deasupra branza razaluita. Peste umplutura punem a doua bucata de aluat intinsa cu sucitorul pe masa de lucru. Adunam marginile sa nu iasa din umplutura in timpul coacerii. Ungem cu ou batut placinta, presaram seminte de chimen si coacem la cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute. Servim calda sau rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu branza de burduf si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|