Ingrediente
- 300 gr faina alba
- 250 gr branza( eu am pus cas in saramura, dat pe razatoare)
- 100 gr iaurt
- 100 gr unt
- 1 ou si 1 galbenus
- 1/2 pachetel de drojdie uscata
- 4 galbenusuri pentru uns
- 100 gr cascaval ras
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se topeste untul si se amesteca cu branza data pe razatoare.
Se adauga iaurtul, ouale , faina si drojdia.
Se framanta un aluat elastic si se imparte in bucati de marimea unei mingi de ping-pong .(asa o zis Ruxy! :)) )
Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul, cat mai subtire.
Foile intinse le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul ras.
Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic , sa nu se desfaca la prajit.
Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei incins.
Le scoatem pe servetele, sa absoarba surplusul de ulei.
Sunt...sunt! Mai bine nu va mai zic :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si cascaval la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|