Placinte cu budinca de vanilie

Postat de bitza in Dulciuri
17 Mar 2011 | 6512 vizualizari
Placinte cu budinca de vanilie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 550 g faina
  • 100 g untura(aprox.3 linguri)
  • 30 g drojdie proaspata
  • Coaja rasa de lamiae
  •  Umplutura:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 350 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  •  Pentru uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura untura

Mod de preparare

Budinca:

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.

Aluat:

Intr-un castron se pun 3-4 linguri de lapte caldut,1 lingura zahar si drojdia sfaramata;se amesteca si se lasa 15 minute sa dospeasca.

Intr-un vas incapator se amesteca zaharul cu ouale,apoi se adauga untura,laptele caldut si maiaua;se omogenizeaza.Se adauga treptat faina pana obtinem un aluat nelipicios.Se lasa intr-un loc cald,aprox 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in 17-18 bucati.Masa se unge cu grasime si se intind dreptunghiuri,care se ung cu untura moale,apoi se pune cate 1 lingura de budinca.Se ruleaza si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se lasa 15 minute la dospit,apoi se baga in cuptorul preincalzit,la foc mediu,pentru aproximativ 45 minute.Cu 15 minute inainte de a scoate placintelele,se ung cu galbenus de ou desfacut cu 1 lingura de lapte.

Se servesc simple sau pudrate cu zahar.

ATENTIE :Nu mariti temperatura decat in primele 15 minute,apoi lasati la o temperatura medie.Eu m-am grabit si am marit temperatura si s-au ars putin ;a fost greu sa dau coaja jos pentru ca sunt foarte pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu fructe si crema de vanilie

Postat de sufletista

Desert placinta cu fructe si crema de vanilie

Ungem o tava (eu am folosit de tarta) cu unt, adaugam cate o foaie de placinta pe care le-am strans (plisat) ca un evantai. Intr-un bol batem ouale cu un praf e sare,adaugam zaharul,zaharul...

Citeste continuarea

Desert placinta cu fructe si crema de vanilie

Postat de katty

Desert placinta cu fructe si crema de vanilie

Topim untul pe foc. Intindem o foaie de placinta, o ungem cu unt, asezam alta foaie peste ea, apoi presaram fructele din loc in loc. Pliem foaia de placinta tinand-o de margini si o asezam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2011, 19:59
ce bine arata
la 17.03.2011, 20:05
ce deliciu ai facut iarasi
la 17.03.2011, 20:28
la 17.03.2011, 20:36
waw...ce-mi plac
la 17.03.2011, 20:38

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking