Ingrediente
- Aluat:
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 150 g zahar
- 550 g faina
- 100 g untura(aprox.3 linguri)
- 30 g drojdie proaspata
- Coaja rasa de lamiae
- Umplutura:
- 1 plic budinca vanilie
- 350 ml lapte
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita esenta vanilie
- Pentru uns
- 1 galbenus
- 1 lingura lapte
- 1 lingura untura
Mod de preparare
Budinca:
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.
Aluat:
Intr-un castron se pun 3-4 linguri de lapte caldut,1 lingura zahar si drojdia sfaramata;se amesteca si se lasa 15 minute sa dospeasca.
Intr-un vas incapator se amesteca zaharul cu ouale,apoi se adauga untura,laptele caldut si maiaua;se omogenizeaza.Se adauga treptat faina pana obtinem un aluat nelipicios.Se lasa intr-un loc cald,aprox 1 ora,pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in 17-18 bucati.Masa se unge cu grasime si se intind dreptunghiuri,care se ung cu untura moale,apoi se pune cate 1 lingura de budinca.Se ruleaza si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se lasa 15 minute la dospit,apoi se baga in cuptorul preincalzit,la foc mediu,pentru aproximativ 45 minute.Cu 15 minute inainte de a scoate placintelele,se ung cu galbenus de ou desfacut cu 1 lingura de lapte.
Se servesc simple sau pudrate cu zahar.
ATENTIE :Nu mariti temperatura decat in primele 15 minute,apoi lasati la o temperatura medie.Eu m-am grabit si am marit temperatura si s-au ars putin ;a fost greu sa dau coaja jos pentru ca sunt foarte pufoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|