Ingrediente
- Pentru aluat:
- 550 gr. faina
- 2 linguri de iaurt
- 2 linguri ulei
- 25 gr. drojdie
- 5 linguri zahar
- 250-300 ml. apa calduta
- un praf de sare
- coaja rasa de la o portocala
- Pentru umplutura:
- 4 mere
- 2 linguri zahar
- 30 ml. apa
- putina scortisoara
Mod de preparare
Se freaca drojdia cu zaharul, pana devine o pasta. Faina o cernem intr-un bol, adaugam apoi sarea, drojdia,si iaurtul. Amestecam bine, cu mana, apoi punem coaja de portocala si apa calduta, pana devine un aluat omogen si nelipicios. Apoi incorporam uleiul. Punem peste aluat o foaie de plastic si il lasam sa creasca la loc caldut.
Dupa care pregatim umplutura: Mai intai spalam si decojim merele, apoi le dam prin razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita punem merele, zaharul, apa si scortisoara. Lasam pana ce se calesc bine merele.
Aluatul dospit se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire. Se imparte in patratele, se pune putin din umplutura si se impatureste bine. Intr-o tigaie antiaderenta, coacem placintele, pe ambele parti. Se decoreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mere trase la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|