Ingrediente
- Ingrediente Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola:
- Foietaj 1 foaie
- 200 gr brânză gorgonzola cremoasă
- Oțet balsamic 6 lingurițe
- Ulei de măsline 6 lingurițe
- 2-3 cepe roșii potrivite
- Cimbru proaspăt
Mod de preparare
Cum se prepară Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola:
Curăță și feliază ceapa întreagă.
Pregătește o tavă tapetata cu hârtie de copt.
Pune câte o linguriță de ulei de măsline, apoi câte o linguriță de oțet balsamic pe hârtia de copt. Adaugă sare și piper deasupra.
Așază felii de ceapă peste uleiul de măsline.
Taie aluatul în 6 porții egale. Așază câte o fâșie de aluat peste ceapă și presează ușor marginile cu ajutorul unei furculițe, apoi înțeapă ușor fiecare plăcintă.
Coace plăcintele formate în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 15-20 minute, până se rumenesc frumos.
Scoate plăcintele din cuptor și așază deasupra fiecăreia câte o lingură de brânză gorgonzola. Garniseste plăcintele cu crenguțe de cimbru.
Servește plăcintele cu mare poftă, sunt savuroase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|