Placinte la tigaie cu cas si marar verde

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
29 Iun 2014 | 12545 vizualizari
Placinte la tigaie cu cas si marar verde

reteta preluata de la draga noastra Rocsi cu mici modifici. Te pup, fata draga si harnica! >:d

Ingrediente

Aluat:

  • cca 600 gr faina
  • 3-4 linguri iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250-300 ml lapte caldut
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 400 gr cas de vaca
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri cascaval ras
  • marar verde
  • sare si piper dupa gust

Pentru prajit:

  • 10 linguri de ulei

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu zaharul si praful de sare pana devine lichida.

Adaugam laptele caldut,apoi iaurtul si faina proapat cernuta.

Ca sa desprindem aluatul de maini turnam in fir subtire uleiul, apoi acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie pana cand aluatul prin dospire isi dubleaza volumul.

Intre timp preparam umplutura:

-casul se amesteca cu 2 linguri de cascaval ras si doua linguri de parmezan, adaugam marar verde proaspat cules, spalat si tocat si potrivim umplutura de gust cu sare si piper.

Impartim aluatul in 10 mingiute.

Intindem pe masa infainata fiecare mingiuta de aluat in foaie subtire; ungem jumatate din suprafata aluatului cu amestec de cas cu marar, acoperim amestecul cu partea neunsa de aluat si prajim placintele in tigaia unsa inaintea asezarii fiecarei placinte cu 1n lingura de ulei.

Prajim placintele pe ambele parti, le scoatem apoi din tigaie direct pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte la tigaie cu cas si marar verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv covrigei sarati

Postat de Reli_B

Aperitiv covrigei sarati

Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca....

Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci, peste si masline

Postat de rocsi_1612

Tarta cu ciuperci, peste si masline

Aluatul: Untul rece si taiat cubulete il punem intr-un bol. Punem sarea, faina si framantam cu mana. Adaugam si cele 2 linguri de apa, framantam si vom obtine un aluat omogen. Formam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2014, 19:47
la 29.06.2014, 20:03
la 29.06.2014, 20:18
Ioi
la 29.06.2014, 20:40
Imi ploua in gura, vreau!!!!
la 29.06.2014, 20:53
eu vreau cu varza

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking