Mie ca timp, mi-a luat o ora din momentul in care m-am apucat sa le prepar.
1. Am cernut faina, apoi am amestecat-o cu sarea, oul, apa calduta si am framantat aluatul cinci minute doar atat cat sa omogenizez bine toate ingredientele.
Aluatul seamana la consistenta cu cel de taitei.
2. Din bila formata am portionat opt bucati aproximativ egale.
3. Fiecare bucata am intins-o pe suprafata bine infainata, cam in jur de 22 cm in diametru. Eu am avut pregatite 4 foi pergament infainate si am asezat foile doua cate doua.
4. Cu untul topit am uns fiecare foaie de aluat.
5. Am asteptat in jur de zece minute sa se inchege untul pe foi, de fapt sa se raceasca, apoi am rulat fiecare foaie sul intr-un melcisor.
6. Fiecare melcisor se intinde intr-o foaie putin mai mica si astfel obtinem 4 perechi de foi. Atentie, infainati bine suprafata de intins, este posibil sa iasa untul si sa se lipeasca.
7. Intre timp am preparat umplutura, am amestecat cele 2 feluri de branza cu oul si cu cu mararul, daca nu va place puteti renunta, insa eu va garantez ca este de nelipsit. Am impartit asa din ochi in 4 portii umplutura.
8. Am intins branza pe 4 dintre foi si celelalte 4 le-am asezat deasupra , ruland si rasucind marginile cumva intr-o parte, astfel incat sa sigilam umplutura. Am intepat cu o furculita aluatul.
9. Eu am prajit placintele intr-un wok cu suprafata mai mare, am pus uleiul si cand s-a infierbantat suficient am lasat usor cate o placinta in el, am prajit cu mare atentie, am facut si o fotografie cu momentul in care placinta este gata de intors, asa trebuie sa arate la culoare, deci sub nicio forma nu plecati de langa aragaz.
10. Am scos fiecare placinta intre servete de hartie curate, astfel incat sa se scurga foarte bine uleiul.
Si ...cam asa e cu reteta, sa aveti pofta daca va faceti!
Nu stiu de cand nu am mancat o placinta mai gustoasa, deci merita fiecare secunda investita!