Placinte rumene cu branza la cuptor

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
18 Iul 2015 | 5933 vizualizari
Placinte rumene cu branza la cuptor

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cubulet de drojdie proaspata
  • cca 700gr faina alba proaspat cernuta
  • cca 200 gr. fulgi de ovaz
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita zahar tos

Umplutura:

  • cca 250 gr. branza telemea de oaie
  • cca 100 gr. branza de burduf
  • 1 tub crema de unt
  • 1 legatura marar proaspat

Pentru uns:

  • 1 ou
  • seminte de chia
  • boia dulce de ardei

Mod de preparare

Intr-un vas incapator se pune drojdia proaspata impreuna cu sarea si zaharul.

Adaugam fulgii de ovaz, apa calduta si amestecam.

Punem faina alba proaspat  cernuta, picuram din cand in cand ulei sa desprindem mai usor aluatul de pe maini.

Lasam aluatul la dospit in loc ferit de curenti. Eu l-am lasat in jur de o ora.

Umplutura: branza de burduf o amestecam cu telemeaua de oi data pe razatoarea cu ochiuri fine, adaugam apoi crema de unt si mararul verde proaspat tocat.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Intindem aluatul pe masa de lucru peste care am presarat faina.

Decupam cercuri de aluat,punem cate o lingurita de umplutura, acoperim cu partea ramasa libera si lipim la margini aluatul (eu am folosit o forma din plastic pentru aceasta operatie dar in lipsa acestei forme puteti presa marginile aluatului cu o furculita, astfel incat branza sa nu curga in tava in timp ce se coc placintele).

Punem hartie de copt in tava, asezam placintele pe hartie, le ungem cu ou batut si presaram seminte de chia si boia dulce de ardei.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute (coacere cu ventilatie).

Scoatem placintele din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte rumene cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

Postat de panacris

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Între timp se va prepara umplutura.   Prazul și ceapa verde se curăță, apoi se toacă mărunt. Eu m-am folosit...

Citeste continuarea

Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

Postat de merisor67

Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

Punem fasolea bine spalata, la inmuiat de seara, in apa multa. Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta. Punem fasolea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2015, 19:23
Bune bune!
la 18.07.2015, 19:24
Bune!
la 18.07.2015, 20:05
la 18.07.2015, 20:05
Ce să aduc bere sau lapte acru?
la 18.07.2015, 20:07
bere Buni, ... neaparat neagra

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking