Ingrediente
- 1 kg de faina
- un praf de sare
- 1 lingura zahar
- 25 gr drojdie proaspata
- 500 ml apa(sau lapte)
- 1 ou
- 50 ml ulei
- UMPLUTURA:
- 1 kg cartofi
- 2 linguri ulei
- 2-3 cepe
- 1 ou
- sare piper
- Ulei pentru prajit.
Mod de preparare
Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se incorporeaza uleiul. Se lasa la dospit cam 1 ora.
Catrofii se pun la fiert intregi , apoi se curata si se paseaza . Ceapa se toaca si se caleste in ulei.
Ceapa calita se pune peste cartofi, se pune un ou , si se condimenteaza cu sare si piper.
Se sup bucati mici de coca se intinde cu sucitoare, se pune pe o parte catrofi si se indoaie in doua , se apasa pe margini sa nu iasa compozitia si se pun la prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte taranesti cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|