Placinte taranesti cu cartofi

Postat de Dea_Dea in Aperitive / Garnituri
12 Apr 2013 | 2867 vizualizari
Placinte taranesti cu cartofi

Tot de la draga de mama stiu reteta

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500 ml apa(sau lapte)
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • UMPLUTURA:
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 cepe
  • 1 ou
  • sare piper
  • Ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se incorporeaza uleiul. Se lasa la dospit cam 1 ora.

Catrofii se pun la fiert intregi , apoi se curata si se paseaza . Ceapa se toaca si se caleste in ulei.

Ceapa calita se pune peste cartofi, se pune un ou , si se condimenteaza cu sare si piper.

Se sup bucati mici de coca se intinde cu sucitoare, se pune pe o parte catrofi si se indoaie in doua , se apasa pe margini sa nu iasa compozitia si se pun la prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte taranesti cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Omleta cu slaninuta la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79

Omleta cu slaninuta la cuptor

Taiem bucatele slaninuta si cascavalul. Tocam marunt ceapa, usturoiul si leusteanul.  Separat batem ouale cu un praf de sare si piper. Intr-o tigaie punem putin unt, adaugam slaninuta,...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra

Postat de Oana

Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra

 Taie ceapa si usturoiul marunt si caleste-le in putin ulei de masline.  Adauga apoi spanacul si lasa sa se inabuse 5 minute.  Lasa compozitia sa se raceasca putin, apoi adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2013, 14:59
foarte bune sunt!
la 12.04.2013, 15:01
la 12.04.2013, 15:04
parca pomiteai dimineata ca nu faci nimic azi, of ce ma fac eu cu tine, trebuie sa duc povara asta singura
la 12.04.2013, 15:06
Ehh am fost doar ajutor Cookie
la 12.04.2013, 15:07
atunci, sa zicem, ca este mai bine

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking