Placintele

Postat de ella87 in Mancaruri de post
8 Iun 2013 | 3633 vizualizari
Placintele

Dumnezeu l-a creat pe om, de parcă i-a uitat maimuţa înăuntru! :)

Ingrediente

  • 500g de făină
  • 1plic de drojdie
  • 5 g de zahăr
  • 5g de sare
  • 300 de ml de apă călduță
  • ceapa verde

Mod de preparare

Pentru 6 lipii am folosit ingredientele de mai sus. Am pus mai întâi drojdia și zahărul într-o groapă făcută-n făină. Am turnat o parte din apă în aceeași groapă și am presărat și puțină făină peste apă. Tot aici am pus și 2linguri de ulei. Am amestecat ușor făina cu apa aducând-o de pe marginile vasului spre mijloc apoi am turnat și restul de apă. Am frământat aluatul moale timp de zece minute. L-am lăsat să dospească într-un loc ferit de curent, 1/2h. Am tocat mărunt câteva cozi de ceapă verde, dupa ce am intins cate o foaie cu degetele nu foarte mare am presarat cozile de ceapa. Am uns o tigaie cu ulei si le-am pus la fript, pe o parte și pe alta, doar câte un minut jum. Rapid si deliciossss

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Postat de gaby_d

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Iata cum se prepara Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni Pune intr-un bol apa (nu trebuie nici calda, nici rece, ci la...

Citeste continuarea

Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

Postat de mirela0911

Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

Se fierb cartofii in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Se curata de coaja si se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2013, 08:00
Bune lipii
la 08.06.2013, 08:29
la 08.06.2013, 09:57
la 08.06.2013, 10:03
la 08.06.2013, 10:03

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking