Placintele copilariei mele(cu branza)

Postat de lilik in Aperitive / Garnituri
23 Iun 2011 | 8007 vizualizari
Placintele copilariei mele(cu branza)

Cat era de frumos cand ma intorceam de la scoala si mama ma astepta cu placinte calde....nu erau sofisticate,ci simple si gustoase, facute cu multa dragoste.. Iti multumesc MAMA pt tot ceea ce m-ai invatat si pt tot ceea ce ai facut pt mine...

Ingrediente

  • PT. ALUAT:
  • 1 kg de faina
  • 400-450 ml apa calduta
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • putina sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • PT. UMPLUTURA
  • 600-700 gr cascaval(telemea)
  • 4-5 oua
  • sare

Mod de preparare

Punem intr-un bol putina apa calduta,zaharul si drojdia.cu mana topim drojdia apoi acoperim si lasam pana vedem ca incepe sa creasca.

Intre timp cernem faina si punem sarea,amestecam si cand plamadeala e gata punem si incepem sa framantam,adaugand treptat din apa calduta ramasa pana obtinem un aluat usor de modelat,apoi punem treptat uleiul si framantam pana il absoarbe tot si aluatul se dezlipeste de maini.

Acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut 1 ora circa.

Intre timp dam branza pe razatoarea cu gauri mari si o amestecam cu ouale(punem 4 si daca mai e nevoie mai punem 1) si punem putina sare daca folosim cascaval,daca folosim telemea nu este nevoie.

Cand aluatul e crescut punem pe masa de lucru putina faina si luam din aluat cate o bucatica,formam o bila pe care o intindem.

Pe fiecare foaie obtinuta,pe o parte punem 1-2 linguri de branza si o iuntindem apoi cu partea libera inchidem si cu o furculita sigilam marginile.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos,apoi le scoatem pe un prosop de hartie.

Se servesc calde sau reci dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele copilariei mele(cu branza)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană

Postat de Bucataras

Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană

Cum se prepara Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Spălați și tăiați roșiile, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2011, 15:22
bune bune
la 23.06.2011, 15:26
copilaria,ce bine mai era
bune rau
la 23.06.2011, 15:34
iau una de la tine
la 23.06.2011, 15:56
ce frumoasa e introducerea! si pentru mine sunt o amintire frumoasa a copilariei petrecute la bunici buni le face mereu, eu si mama doar o ajutam
la 23.06.2011, 16:11
Anamaria eu imi aduc aminte cu drag si dor de tot ceea ce tine de copilarie si de locurile natale si sunt fericita ca macar pt o clipa m-am simtit ACASA...

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking