Placintele cu branza

Postat de simona72 in Dulciuri
23 Noi 2014 | 10343 vizualizari
Placintele cu branza

Noi le preferam la cina cu o cana de lapte sau iaurt. Dar merg la fel de bine la micul dejun sau luate la pachet...

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 500-550 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 250-300 gr branza framantata de oi
  • 1 ou
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri seminte de susan

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul sa dospeasca la loc caldut pentru 20-30 minute.

Pentru umplutura: zdrobim branza de oi cu o furculita, o amestecam cu oul si mai adaugam un praf de sare daca este necesar.(branza de obicei este suficient de sarata)

Am rasturnat alutul pe masa de lucru, l-am impartit in patru, am intins pe rand cate o bucata de aluat cu sucitorul pe o planseta de silicon. Cu forma de marime medie pentru ravioli, am decupat cercuri, le-am pus in forma, am pus cate o lingura de umplutura, am adunat forma, am strans putin pana marginile sau lipit si au luat forma de placintele. Le-am pus in tava de copt tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte, iar desupra am presarat 1-2 ciupituri de seminte de susan pe fiecare placintica in parte. Am lasat placintelele sa mai creasca in tava pentru 10 minute, apoi le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana sunt rumene.

Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut

Postat de Constelatialeu

Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut

Cum se prepara Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am pus zaharul si drojdia, pe margini am...

Citeste continuarea

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Postat de gaby_d

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Iata cum se prepara Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni Pune intr-un bol apa (nu trebuie nici calda, nici rece, ci la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2014, 12:36
Ce bune sunt
la 23.11.2014, 12:40
Buneee!
la 23.11.2014, 12:41
Tare mult imi plac
la 23.11.2014, 12:41
sunt minunate
la 23.11.2014, 12:43
Trimite si la mine doua . Dau la schimb ceai , cafea , peste , supa de spanac, salata cu alge

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking