Placintele cu nuci si ciocolata

Postat de katty in Dulciuri
23 Dec 2014 | 2564 vizualizari
Placintele cu nuci si ciocolata

Ingrediente

  • 160 gr faina
  • 160 gr margarina+50 gr
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 250 gr nuca maruntita
  • 100 gr ciocolata
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 oua

Mod de preparare

Din faina ,margarina,smantana si un praf de sare se framanta rapid un aluat care se acopera cu folie de plastic si se pune la rece cateva ore,dupa care se intinde si se pune in forme unse cu unt,acoperindu-se fundul si peretii formelor .Se poate pune intr-o forma mai mare sau in mai multe mai mici.

Pentru umplutura se amesteca zaharul cu laptele pe foc ,pana se topeste zaharul.Se ia de pe foc ,se adauga 50 gr margarina si  nucile maruntite.Se lasa sa se raceasca apoi se adauga , pe rand ,mai intai  galbenusurile , ciocolata rasa ,apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Se umplu formele cu crema de nuci si se dau la cuptor 35 de minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu lamaie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu lamaie

Iata cum se prepera Reteta de tarta cu lamaie Eu am folosit 3 forme, doua mai mici si una mai maricica din aluminiu ( nu stiu diametrul). E de preferat sa aveti forme de tarta cu fund detasabil...

Citeste continuarea

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2014, 08:33
la 23.12.2014, 08:39
la 23.12.2014, 08:39
la 23.12.2014, 16:49
super reteta!
la 23.12.2014, 21:12

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking