Placintele cu osanza umplute cu gem

Postat de diana_k in Prajituri
26 Noi 2012 | 12493 vizualizari
Placintele cu osanza umplute cu gem

Ingrediente

  • 500 g osanza ( unturita de porc)+ 250g faina
  • pentru aluat:
  • 600 g faina
  • 25 g drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri mari smantana
  • pentru uns :1 galbenus de ou, 2 linguri lapte

Mod de preparare

Osanza se curata de pielite, se macina si se freaca cu faina. Eu am folosit robotul de bucatarie.

In laptele caldut se pune drojdia sfaramata si o lingura de zahar, se amesteca bine pana se dizolva toata drojdia, se adauga 2-3 linguri de faina si se lasa la dospit 10 minute.

Intre timp se cerne faina intr-un lighenus si se face o groapa in mijloc, se pune drojdia cu lapte, zaharul, galbenusurile si smantana, se amesteca bine si se framanta un aluat moale ce nu lipeste.

La nevoie se mai poate adauga putin faina. Se acopera si se lasa aluatul la crescut o ora. Apoi se intinde pe masa prearata cu faina o foaie subtire de 1/2 cm, se unge cu jumatate din osanza frecata cu faina si se impatureste de trei ori, pe orizontala si pe verticala.
 
Se lasa la odihnit 15 minute apoi se intinde din nou,  se unge cu restul de osanza si iar se impatureste la fel ca prima data. Dupa alte 15 minute se intinde o foaie mai grosuta de 7mm, se taie patratele ce se umplu cu gem si se lipesc capetele.

In tava pregatita pentru cuptor se aseaza placintele, se dau la loc cald pentru 20 minute. Cand au crescut frumos se ung cu galbenusul de ou amestecat cu 2 linguri lapte si se coc la 180 grade, timp de 30 minute.

Imediat ce sunt scoase din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa asa la racit. Se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu osanza umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura marmorata cu branza

Postat de GeorgianaGrigorescu

Prajitura marmorata cu branza

Pentru inceput am pregatit compozitia de branza. Am amestecat branza cu zaharul pudra, am adaugat galbenusurile, grisul si faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am adaugat...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem si nuca (de post)

Postat de farfuriavesela

Prajitura cu gem si nuca (de post)

Ingredientele pentru aluat se amesteca, formand un aluat ce se va imparti in trei parti egale si se va intinde foi ce se vor coace pe fundul tavii de cuptor. Foile se coc in cuptor, la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2012, 14:14
Ia te uită ce înfoiate sunt
Bună-i untura în prăjituri, chiar dacă unii zic că nu-i bună. Faine
la 26.11.2012, 14:14
Vaaai, ce bunee sunt! Mereu ne facea mama in copilarie
la 26.11.2012, 14:17
Foile de placinta ies mai infoiate cu osanza.
la 26.11.2012, 14:26
Parerea mea este ca untura,consumata moderat,este mai buna ca uleiul
la 26.11.2012, 14:31
chiar acum ma gandeam ca am vazut osanza foarte faina de cumparat si nu stiu de ce nu am luat
tare as mai face si eu

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking