Aluat cu osanza

Postat de Constelatialeu in Piine
14 Ian 2014 | 20832 vizualizari
Aluat cu osanza

M-a chinuit talentul sa fac aluat cu osanza....la ce stare de..am avut imi trebuia ceva care sa ma bage-n priza.....asa ca mi-a picat pe osanza din congelator.......

Ingrediente

  • 1 kg faina + 2 linguri pentru osanza + pentru infainat blatul de lucru
  • 1/2 kg osanza
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri ulei
  • 2 cani cu apa calduta
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de osanza, am avut-o la congelator in pungute de cate 1/2 kg. Am scos osanza am taiat-o in bucatele mai mici, n-am lasat-o sa se dezghete, am dat-o prin masina de tocat si apoi am amestecat-o cu 2 linguri de faina.

Intr-un castron mai mare punem 1 kg de faina, in mijloc punem uleiul, otetul si sarea si apoi omogenizam cu apa calduta pana formam o coca care se poate intinde. Intindem coca intr-un dreptunghi, imaginar o impartim in 3 parti egale. Pe primele doua parti intindem osanza in strat uniform, apoi impaturim in felul urmator: partea fara osanza o asezam peste partea cu osanza si peste ea vine partea cu osanza. Apoi lasam la rece cca 15 minute si incepem sa intindem foaia invers decat am impaturit-o. Procedam din nou cu impachetarea acum in sens invers si iar intindem, repetam procedeul de vreo 10-15 ori, apoi lasam la rece si folosim aluatul la diverse prajituri, tarte, etc.

Am incercat prin imagini sa explic procedura de pliere, in caz ca n-ati inteles din scris

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat cu osanza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert haiose

Postat de katty

Desert haiose

Osanza o amestecam intr-un castron cu 450 gr faina si o impartim in 4 parti egale. Restul de faina o cernem intr-un castron..La mijloc facem o adancitura in care punem ouale, sare,uleiul, otetul...

Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu branza

Postat de katty

Aperitiv pateuri cu branza

Intr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il  strangem intr-o bila si il dam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2014, 21:28
super
la 14.01.2014, 21:31
Cleme,iti faci ordine in congelator? )))
tare bun aluatul asta,dar cum eu am cumparat osanza din magazin,nu a iesit ce trebuie
la 14.01.2014, 21:32
bun bun
la 14.01.2014, 21:54
Bravo, cred ca este super fraged
la 14.01.2014, 21:54

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking