Aluat cu osanza

Postat de Constelatialeu in Piine
14 Ian 2014 | 20881 vizualizari
Aluat cu osanza

M-a chinuit talentul sa fac aluat cu osanza....la ce stare de..am avut imi trebuia ceva care sa ma bage-n priza.....asa ca mi-a picat pe osanza din congelator.......

Ingrediente

  • 1 kg faina + 2 linguri pentru osanza + pentru infainat blatul de lucru
  • 1/2 kg osanza
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri ulei
  • 2 cani cu apa calduta
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de osanza, am avut-o la congelator in pungute de cate 1/2 kg. Am scos osanza am taiat-o in bucatele mai mici, n-am lasat-o sa se dezghete, am dat-o prin masina de tocat si apoi am amestecat-o cu 2 linguri de faina.

Intr-un castron mai mare punem 1 kg de faina, in mijloc punem uleiul, otetul si sarea si apoi omogenizam cu apa calduta pana formam o coca care se poate intinde. Intindem coca intr-un dreptunghi, imaginar o impartim in 3 parti egale. Pe primele doua parti intindem osanza in strat uniform, apoi impaturim in felul urmator: partea fara osanza o asezam peste partea cu osanza si peste ea vine partea cu osanza. Apoi lasam la rece cca 15 minute si incepem sa intindem foaia invers decat am impaturit-o. Procedam din nou cu impachetarea acum in sens invers si iar intindem, repetam procedeul de vreo 10-15 ori, apoi lasam la rece si folosim aluatul la diverse prajituri, tarte, etc.

Am incercat prin imagini sa explic procedura de pliere, in caz ca n-ati inteles din scris

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat cu osanza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert haiose

Postat de katty

Desert haiose

Osanza o amestecam intr-un castron cu 450 gr faina si o impartim in 4 parti egale. Restul de faina o cernem intr-un castron..La mijloc facem o adancitura in care punem ouale, sare,uleiul, otetul...

Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu branza

Postat de katty

Aperitiv pateuri cu branza

Intr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il  strangem intr-o bila si il dam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2014, 21:28
super
la 14.01.2014, 21:31
Cleme,iti faci ordine in congelator? )))
tare bun aluatul asta,dar cum eu am cumparat osanza din magazin,nu a iesit ce trebuie
la 14.01.2014, 21:32
bun bun
la 14.01.2014, 21:54
Bravo, cred ca este super fraged
la 14.01.2014, 21:54

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking