Placintele din foi de napolitana

Postat de anisoara in Dulciuri
19 Ian 2010 | 10986 vizualizari
Placintele din foi de napolitana

O receta foarte reusita si rapida. Napolitanele au un gust neitral, dar in combinatie cu diferite impluturi reusim sa obtinem mai multe prajituri cu gust sarat sau dulce.

Ingrediente

  • napolitane de forma rotunda
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de gris inmuiat
  • zahar ,
  • vanilie
  • visina
  • ulei

Mod de preparare

Se amesteca bine brinza cu grisul inmuiat, ( nu e oblgatoriu) un ou, putina sare, putin zahar  si vanile.

Se incalzeste tigaia cu ulei. Se ii-au in maina 2 foi de napolitane, cu o lingurita se adauga implutura intre foi, si se stringe bine intre palme.

Se rostogolesc pe amindoua parti in faina, peurma in ou batut si se prajesc foarte repede pe o parte si alta in uleiul incins. Cind se pun placintelele la prajit , focul se da mai incet. Se prajesc in timp de 4-5 minute.

La fel se procedeaza cu implutura de visina. Se scurge bine visina de sucul ei, se adauga putin zahar , daca este necesar. Se ung 2 felii de napolitana intre ele cu putin ou ca sa se lipeasca bine, la fel se ung alte 2 foi de napolitane intre ele . Intre aceste foi de napolitane lipite , se adauga visina, sa rostogolesc prin faina, apoi prin ou, din nou faina, apoi ou , si se prajesc la fel timp de 4-5 minute.

Dupa dorinta, se presara cu zahar pudra , sau zahar tos placintele fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele din foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta dobrogeana

Postat de gaby_d

Placinta dobrogeana

Amesteca branza de vaci cu 50 ml smantana , zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Omogenizeaza. Imparte amestecul (ochiometric)  in 3 parti egale. Unge un vas termorezistent cu...

Citeste continuarea

Prajiturele-bombonele din resturi

Postat de Constelatialeu

Prajiturele-bombonele din resturi

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2010, 22:21
uite ca ,la asa reteta nu m-am gandit ;numai tu, Anisoara puteai sa faci asa placintele!
la 22.01.2010, 19:30
Multumesc Teo, , aceasta receta te scapa din orice situatie intr-un timp foarte scurt.
M-am bucurat f mult ca ai preparat cite ceva din recetele mele si ti-a placut .

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking