Ingrediente
- 1 pachet foi de placinte(din alea subtiri)
- 400 g nuca macinata
- Scortisoara
- 100 g zahar pudra
- 150-200 ml ulei
- Sirop:
- 200 ml miere
- 250 g zahar
- 100 ml apa
Mod de preparare
Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine.
Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca macinata si se ruleaza strans. In tava aragazului stropita cu apa si tapetata cu hartie de copt se aseaza rulourile formate. La sfarsit se mai ung cu ulei(cu ajutorul unei pensule). Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 minute(pana se rumenesc putin deasupra).
Sirop:
Intr-o cratita se pune apa,zaharul si mierea. Se fierbe un sirop gros aprox 7 minute. Baclavalele fierbinti se aseaza intr-o tava adanca si se toarna siropul peste ele. Se lasa in tava pana absorb tot siropul(se mai intorc pe o parte si pe alta).
Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava rulouri" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|