Placintica cu dovleac

Postat de cristinne in Prajituri
13 Feb 2011 | 6686 vizualizari
Placintica cu dovleac

Am primit un dovleac.. super dulce cadou, asadar l-am facut repede si niste placinta:)

Ingrediente

  • dovleac ras
  • faina;
  • lapte;
  • esenta vanilie;
  • coaja lamaie rasa;
  • drojdie;
  • oua: 2;
  • zahar: 100 gr
  • ulei pt uns;
  • scortisoara;
  • nuca

Mod de preparare

Se face un aluat din amestecul laptelui caldut cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, esenta, drojdia inmuiata in lapte si apoi faina cat cuprinde pana iese un aluat nici foarte moale nici foarte tare.

Se lasa la dospit o ora, pana creste putin.

Se rade dovleacul, se caleste nitel cu scortisoara si nuca taiata finut.

Se intinde aluatul si se unge cu ulei. Se pune dovleacul si se ruleaza. Eu am folosit forma de placinta rotunda cu gaura la mijloc (am un lapsus..am uitat cum ii zice acum formei asteia), unsa si tapetata cu faina.

Se coace la cuptorul preincalzit pana se rumeneste. Se scoate, se raceste si se scoate din tava, invers. Se pudreaza cu zahar la final .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintica cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Baclava

Postat de Ela68

Baclava

Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se...

Citeste continuarea

Tarta de ciocolata cu lapte

Postat de RuxyRux

Tarta de ciocolata cu lapte

Migdalele se macina la robot. Faina se cerne si se amesteca toate ingredientele pentru blat. Se framanta aluatul cat sa se lege si se da pentru 30 de minute la rece in folie de prospetime. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2011, 18:09
Place
la 13.02.2011, 18:27
la 13.02.2011, 18:29
la 13.02.2011, 19:17
ce simpatica e
la 13.02.2011, 19:40
Imi place

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking