Placintica cu dovleac

Postat de cristinne in Prajituri
13 Feb 2011 | 6731 vizualizari
Placintica cu dovleac

Am primit un dovleac.. super dulce cadou, asadar l-am facut repede si niste placinta:)

Ingrediente

  • dovleac ras
  • faina;
  • lapte;
  • esenta vanilie;
  • coaja lamaie rasa;
  • drojdie;
  • oua: 2;
  • zahar: 100 gr
  • ulei pt uns;
  • scortisoara;
  • nuca

Mod de preparare

Se face un aluat din amestecul laptelui caldut cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, esenta, drojdia inmuiata in lapte si apoi faina cat cuprinde pana iese un aluat nici foarte moale nici foarte tare.

Se lasa la dospit o ora, pana creste putin.

Se rade dovleacul, se caleste nitel cu scortisoara si nuca taiata finut.

Se intinde aluatul si se unge cu ulei. Se pune dovleacul si se ruleaza. Eu am folosit forma de placinta rotunda cu gaura la mijloc (am un lapsus..am uitat cum ii zice acum formei asteia), unsa si tapetata cu faina.

Se coace la cuptorul preincalzit pana se rumeneste. Se scoate, se raceste si se scoate din tava, invers. Se pudreaza cu zahar la final .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintica cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

Postat de mirela0911

Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

Intr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca. Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2011, 18:09
Place
la 13.02.2011, 18:27
la 13.02.2011, 18:29
la 13.02.2011, 19:17
ce simpatica e
la 13.02.2011, 19:40
Imi place

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking