Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150

Postat de mihaelar63 in Peste
22 Ian 2018 | 2819 vizualizari
Platica cu ceapa si lamaie - reteta  1150

 Dupa cum spun la asta ma pricep, cu asta  defilez. Candva -undeva cu vreo ocazie va voi uimi cu vreun desert, pana atunci va servesc cu peste, salata si ciorba.    Am avut o platica marisoara de vreo 3 kg asa ca am impartit pestele in doua. Aceasta reteta este de inspiratie dintr-o emisiune culinara cu simpaticul chef James Martin. Platica astepta sa fie pregatita si eu nu stiam cum. Noroc ca am vazut cum James calatorea prin Franta si a preparat pisica de mare. Va spun eu ca mie mi-a iesit mai buna :D Despre platica v-am mai spus eu ca este ruda de apa dulce a celebrei dorade. Denumirea latineasca o are Abramis Brama :D.  Imi place gustul carnii de platica, este dulce si suculent. Reversul medaliei sunt prezenta multor oase mici. Dar pentru a savura un peste bun, trecem peste asta !!!

Ingrediente

  • Jumatate de platica -1.5 Kg
  • 100 gr unt
  • lingurita pudra de turmeric
  • 2 cepe rosii
  • 2 lamai
  • 2 ardei iuti culori diferite
  • 1 lingurita seminte de susan
  • fulgi de chilly
  • sare

Mod de preparare

  1. Platica curatata si spalata se sareaza, se stropeste cu putina zeama de lamaie.
  2. Spalati lamaile si le feliati.
  3. Curatati ceapa si o taiati rondele.
  4. Spalati ardeiul iute si-l feliati rondele.
  5. Frecati pestele pe ambele parti cu unt si cu pudra de turmeric.
  6. Nu am folosit tot untul.
  7. Asezati platica intr-o tava cu hartie de copt sub ea.
  8. Distribuiti jumatate din ceapa si jumatate din lamaie, sub si deasupra pestelui.
  9. Condimentati rasnind fulgi de chilly.
  10. Pentru aspect si gust presarati seminte de susan peste peste. La cald ele vor elibera uleiul din ele care da gust mai deosebit  platicii.
  11. Dati tava la cuptor timp de 35 minute.
  12. Eu am folosit programul de coacere 3D la 205 grade C.
  13. La mijlocul perioadei am mai pus deasupra untul ramas.
  14. Se scoate pestele din cuptor si il decorati cu restul de lamaie, ceapa rosie si rondele de ardei iute.
  15. Serviti pestele cald cu garnitura preferata.
  16. Salata noi am avut un mix simplu de diverse frunze de salata cu lamaie si putina sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crochete cu peste

Postat de rocsi_1612

Crochete cu peste

Cartoful il curatati, il dati pe razatoarea mica, apoi il scurgeti bine intre maini. Morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica. Desfaceti conserva cu peste, o scurgeti foarte bine de...

Citeste continuarea

Plachie de cod

Postat de Pungasa_Rogue

Plachie de cod

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se pune intr-o tava impreuna cu 4 linguri de ulei. Codul se spala si se taie in jumatati. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2018, 23:59
bun bun
la 23.01.2018, 00:13
Bine ai revenit Bya !!! Chiar imi era dor de tine
la 23.01.2018, 00:30
vreau si eu o portie de platica
la 23.01.2018, 00:32
Te servesc cu mare drag , Mihaela
la 23.01.2018, 01:01
buna buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking