Platou cu fructe de mare

Postat de Sylvia in Fructe de mare
21 Ian 2010 | 9738 vizualizari
Platou cu fructe de mare

Aceasta zic eu este cea mai gustoasa reteta care am facut-o eu cu fructe de mare, combinatia de legume si arome completeaza perfect savoarea fructelor de mare.

Ingrediente


  •  200-300 grame scoici
  • 2 bucati de noix de St Jacques
  • cativa creveti ( 8 am pus eu)
  • 200 grame de inele de calamar 
  •  Pentru sos avem nevoie de :
  • o ceapa mica taiata fin de tot
  • 150 ml vin alb (Chardonnay am pus eu ) 
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare,
  • piper
  • un varf de cutit de pasta de ardei iute
  • un varf de cutit de boia
  • o lingura plina de smantana grasa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de patrunjel sau coriandru taiat fin.

Mod de preparare

Am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era cu smantana si ceapa si vin , eu am considerat ca ar da foarte bine si ceva picant si putin usturoi si am avut dreptate, a iesit minunat. Spalam bine toate fructele de mare si le lasam la scurs pret de cateva  minute timp in care ne ocupam de ceapa si o tocam fin de tot. Inelele de calamar pe pregatim inainte separat, punandu-le la calit cu o lingura de ulei de masline, putin vin alb si sare si le lasam asa vreo 7-8  minute la foc mic.

Intr-o tigaie mare punem ceapa la calit in ulei de masline si o lasam la foc mic de tot timp de cateva minute sa se inmoaie bine. Dupa aceea adaugam vinul si fructele de mare , aranjand in asa fel incat fiecare sa ajunga pe fundul tigaii ( de aceea este bine sa folositi una cat mai mare) . Asezonam cu putina sare si lasam sa clocoteasca la foc mic pana se deschid scoicile, intorcandu-le te toate incet cu o spatula sau o pensa mai mare.  Dupa ce s-au deschis scoicile adaugam calamarii si pregatim sosul.

 Punem praful de boia si pasta de ardei iute, lingura de smantana si cateii de usturoi zdrobiti si amestecam incet. Dupa ce incepe sa clocoleasca stingem focul si punem verdeturile taiate fin. Fructele de mare nu trebuie lasate mult pe foc pentru ca se gatesc prea tare si isi pierd aroma, eu le-am lasat pret de 4-5 minute in total cu pregatit de sos cu tot. De asemenea aveti grija cu sarea , trebuie in catitati infime la fructele de mare. Au iesit foarte gustoase, sosul ramane in cantitate foarte mica dar suficienta cat sa le dea o aroma  deosebita. Se servesc simple sau acompaniate de orez sau cartofi, eu le-am servit cu cateva rondele de cartofi natur, pensulati doar cu putin unt si cu ierburi proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Scoici si creveti Saganaki

Postat de gusti

Scoici si creveti Saganaki

Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs. Am tocat marunt usturoiul. Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am...

Citeste continuarea

Supa de caracatita

Postat de Ksenya

Supa de caracatita

          Caracatita o spalam, scoatem ciocul, ochii si   pielita.   O taiem bucati potrivite. Intr-o oala, punem uleiul si asteptam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2010, 19:14
Wow, ce suuuper! Bine ai venit la noi, e super reteta
la 21.01.2010, 21:32
Multumesc !!!
la 22.01.2010, 15:15
arata extraordinar felicitari
la 24.01.2010, 00:02
Luminita multumesc mult , au fost foarte bune .
la 24.02.2010, 15:57
nota 20 sylvia. imi plac fructele de mare dar scoici nu am facut pana acum.

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking