Pleurotus la cuptor cu parmezan ras si mujdei de usturoi

Postat de Valclaudia in Mancaruri de legume
19 Iul 2015 | 12218 vizualizari
Pleurotus la cuptor cu parmezan ras si mujdei de usturoi

Ingrediente

  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 3-4 linguri ulei de porumb
  • parmezan ras, cca 30 gr
  • sare si piper dupa gust
  • 1 capatana de usturoi
  • 2-3 de patrunjel verde

Mod de preparare

Ciupercile se spala cu aapa rece apoi se tampozeaza cu servetele absorbante.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi asezam ciupercile zvantate bine de apa.

Stropim ciupercile cu ulei de porumb, presaram sare si piper dupa gust, apoi parmezan ras si dam tava la cuptor pentru 35 minute.

Usturoiul se curata si se piseaza cu putina sare si frunze proaspete de patrunjel.

Adaugam cca 50 ml apa rece peste usturoiul pisat  sa formam mujdeiul, apoi servim delicioasele ciuperci la cuptor cu usturoi (noi le-am servit cu piure de cartofi)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus la cuptor cu parmezan ras si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei gratinati

Postat de rocsi_1612

Dovlecei gratinati

Spalam dovlecelul, il taiem rondele potrivit de groase si presaram sare. Feliile de salam le taiem pe jumatate. Casul il facem cuburi nu prea mari, dar nici prea mici. Cascavalul il dam pe...

Citeste continuarea

Mancarica de fasole boabe

Postat de RODIMUR

Mancarica de fasole boabe

Se spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă. Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole. Se aleg...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2015, 14:20
la 19.07.2015, 14:45
super.. imi plac ciupercile pleurotus
la 19.07.2015, 15:58
Mi-ai oprit parmezan?
la 19.07.2015, 18:27
la 19.07.2015, 18:31

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking