Ingrediente
- 500 g faina
- 1 cub drojdie
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 1 pahar cu lapte
- 3/4 pahar cu ulei
- 1 ou (albusul se pune in aluat, galbenusul se foloseste pentru uns deasupra)
- branza (telemea)
- masline feliate
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in laptele cald, se adauga sarea, zaharul si 3 linguri de faina, se amesteca putin si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit adaugam uleiul, albusul de ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam faina si framantam pana ce aluatul devine moale ca lobul urechii si nu se mai lipeste de maini. In cazul in care vi se pare ca aluatul este prea moale si se lipeste, mai puteti adauga putina faina. Aluatul pregatit se acopera si se lasa la dospit 30 min. pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul, il framantam si il impartim in bilute putin mai mari decat marimea unei nuci (eu fac de obicei 24 de buc, insa depinde de alegerea dvs. cat de mari vreti sa le faceti si ce forma vreti sa le dati) si le umplem cu masline sau cu branza. Puteti incerca cu orice alta umplutura va place.
Se pun chiflele in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt, se ung deasupra cu galbenus de ou si se mai lasa 10 min la dospit apoi se introduc in cuptorul incins la 180 grade. Le scoatem dupa 15-20 min cand devin aurii (depinde de puterea cuptorului) si le acoperim ca sa ramana moi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|