Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute)

Postat de Giana in Aperitive / Garnituri
12 Sep 2013 | 9235 vizualizari
Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute)

M-am tot gandit care sa fie prima mea reteta de pe Bucataras.ro... Dar cum primul pas este cel mai greu, prefer sa o iau incetisor. Asa ca mi-am facut curaj si pentru ca incepe scoala mi-a venit ideea sa va impartasesc o reteta numai buna pt pachetelul copiilor dar si pt cei mari care nu au timp pt masa de dimineata. Aceasta reteta am invatat-o in Turcia, este foarte populara si des intalnita la mesele de dimineata ale turcilor. Poğaça este o chifla pufoasa si satioasa. Fiind prima reteta sper sa va placa si voua.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • 3/4 pahar cu ulei
  • 1 ou (albusul se pune in aluat, galbenusul se foloseste pentru uns deasupra)
  • branza (telemea)
  • masline feliate

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in laptele cald, se adauga sarea, zaharul si 3 linguri de faina, se amesteca putin si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit adaugam uleiul, albusul de ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam faina si framantam pana ce aluatul devine moale ca lobul urechii si nu se mai lipeste de maini. In cazul in care vi se pare ca aluatul este prea moale si se lipeste, mai puteti adauga putina faina. Aluatul pregatit se acopera si se lasa la dospit 30 min. pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, il framantam si il impartim in bilute putin mai mari decat marimea unei nuci (eu fac de obicei 24 de buc, insa depinde de alegerea dvs. cat de mari vreti sa le faceti si ce forma vreti sa le dati) si le umplem cu masline sau cu branza. Puteti incerca cu orice alta umplutura va place.

Se pun chiflele in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt, se ung deasupra cu galbenus de ou si se mai lasa 10 min la dospit apoi se introduc in cuptorul incins la 180 grade. Le scoatem dupa 15-20 min cand devin aurii (depinde de puterea cuptorului) si le acoperim ca sa ramana moi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tartine valentine

Postat de RODIMUR

Aperitiv tartine valentine

Toate feliile de pâine se decupează în formă de inimioare. Se fierbe tare un ou, se lasă la răcit, se curăță și se feliază în momentul în care se vor decora...

Citeste continuarea

Ciupercute umplute

Postat de GeorgianaGrigorescu

Ciupercute umplute

Spalam ciupercutele si indepartam coditele. Tocam marunt coditele, ceapa verde  si le punem pe foc intr-o tigaie cu putin ulei.Lasam pe foc pana se inmoaie putin. Amestecam cu jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2013, 09:49
bun venit!
la 12.09.2013, 09:51
Multumesc!
la 12.09.2013, 10:09
la 12.09.2013, 10:15
Multumesc Kukibella
la 12.09.2013, 10:27

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking