Poale`n brau (2)

Postat de Creatsa in Dulciuri
10 Sep 2014 | 13889 vizualizari
Poale`n brau (2)

Mmmm pufoase si delicioase .Nu am poze din timpul preparii deoarece am ramas fara baterie la aparat dar va asigur ca sunt minunate!

Ingrediente

  • Aluat:
  • cca 600 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 cana de lapte caldut(250 ml)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3-4 linguri apa minerala calduta
  • 3 linguri de smantana grasa de tara
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50 ml ulei
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 1 ou mare+1 ou pentru uns
  • 5-6 linguri de zahar(dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic zahar cu aroma de rom
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 150 g stafide
  • 1 lingura de gris
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol incapator am amestecat 500 g faina cu sarea si zaharul.

Am dizolvat drojdia cu 1 lingurita de zahar si apa minerala calduta apoi am lasat-o la dospit pana a inceput sa se umfle.

In mijlocul fainii am facut o adancitura si am adaugat drojdia,galbenusurile,smantana la temperatura camerei,coaja de lamaie,1/2 din cantitatea de ulei si treptat din laptele caldut.

Am amestecat usor pana am obtinut o compozitie omogena, apoi am transferat aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina si am inceput sa framant aluatul pana am incorporat si restul de ulei .(aluatul trebuie sa fie usor moale dar nelipicios)

Am pus aluatul la dospit ,la loc caldut pana si-a dublat volumul.(1 ora)

Pentru umplutura am amestecat bine toate ingredientele iar la final am am adaugat stafidele.

Aluatul dospit l-am impartit in 15 bucati aprox egale.

Fiecare bucata am intins-o formand un patrat.

In mijlocul fiecarui patrat am pus cate 1 lingura plina de umplutura .

Am impaturit patratele (ca pe un plic) si le-am asezat apoi in tava tapetata cu hartie de copt.

Cu ajutorul unei pensule am uns fiecare placintica cu ou.

Le-am mai lasat la dospit in tava aprox 20 de minute apoi le-am bagat la cuptor la foc mic pentru 50 de minute .

Se lasa putin la racit (daca rezistati) apoi se pudreaza cu zahar si se servesc cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale`n brau (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura din albusuri cu coacaze

Postat de katty

Desert prajitura din albusuri cu coacaze

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Adaugam uleiul, coaja rasa de lamaie, vanilia si faina  amestecata...

Citeste continuarea

Desert papanasi

Postat de mitinita

Desert papanasi

Se amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza Se framanta un aluat omogen, care nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2014, 20:24
Delicioase !
la 10.09.2014, 20:26
la 10.09.2014, 20:31
bune bune
la 10.09.2014, 20:45
la 10.09.2014, 20:46
Vaaaaaaaai

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking