Pogacele cu bacon si hrean

Postat de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri
21 Noi 2011 | 3793 vizualizari
Pogacele cu bacon si hrean

De cand a lansat Alexandrina provocarea lunii noimebrie “Dulce Romanie” si pana Sambata aceasta, am tot cautat, m-am tot gandit…ce oare sa pregatesc…si intamplator, in timp ce cautam altceva, am dat peste aceste pogacele care contin si hrean.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 250 gr unt/margarina
  • 1 ou
  • 2 cartofi mari fierti si pisati
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura zahar
  • 160-180 gr smantana
  • 100 ml lapte
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri hrean (la borcan)
  • 150 gr bacon

   

Mod de preparare

Incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Baconul il taiem marunt si-l prajim in putin ulei de masline. Restul ingredientelor (mai putin smantana) le punem intr-un vas (eu folosesc Tupperware), adaugam laptele cu drojdia si baconul prajit. Adaugand treptat smantana, framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim vasul si lasam la dospit circa 20-25 minute. Scoatem aluatul din vas, il intindem si-l impaturam in 2, apoi in 4, ca la pogacelele cu jumari. Dupa 20-30 minute il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime. Crestam aluatul intins cu un cutit dupa care decupam cu o forma patrata sau rotunda. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am asezat foarte aproape unele de altele, pentru ca ele sa creasca in sus si nu in lateral. Le ungem cu un ou batut in prealabil si le introducem in cuptorul incins.

Imi pare rau ca nu puteti simti mirosul placut de bacon si hrean care a invaluit toata bucataria….

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu bacon si hrean" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta aperitiv cu branza sarata

Postat de RuxyRux

Placinta aperitiv cu branza sarata

Foile de placinta se suprapun desfacute in tava si se coc 15 minute. Se lasa la racit. Intr-un vas amestecam iaurtul cu ouale, verdeata si ceapa tocate marunt. Adaugam untul topit si amestecam...

Citeste continuarea

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Postat de Zamfira

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Pregatirea aluatului Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare. Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece. Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2011, 13:30
sunt prima servita
la 21.11.2011, 13:36
a doua
tare bune
la 21.11.2011, 13:58
ce reteta faina
la 21.11.2011, 14:04
bun bun
la 21.11.2011, 14:17

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking