Pogaci cu jumari

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
22 Iun 2011 | 6185 vizualizari
Pogaci cu jumari

Un aperitiv care noua ne place foarte mult, mai ales cald.....

Ingrediente

  • 600 gr faina  
  • 200 gr jumari
  • 200 gr untura
  • 4 galbenusuri
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 400 ml smantana
  • 1 lingurita sare
  • piper

Mod de preparare

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu.

Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana . Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa framantam pana se omogenizeaza aluatul.

Suprafata de lucru o presaram cu faina , aluatul il scoatem din vasul in care l-am framantat si dam cu el de suprafata de lucru cu toata puterea de circa 10 ori (astfel aluatul nu trebuie atat framantat si terminam treaba mai repede ).

Dupa ce ne-am descarcat nervii pe aluat presaram din nou cu un pic de faina suprafata si intindem aluatul la o grosime de circa 1 deget sub forma dreptunghiulara sau patrata (cum nimeriti ...) . Impaturim , latura dinspre noi o ducem pana la mijlocul aluatului , latura opusa ei o aducem peste latura pliata pana o acoperim . Acum latura din dreapta o aducem pana la mijloc apoi peste ea pliem latura din stanga. Am pliat si intindem aluatul iarasi la grosimea de 1 deget .

Concluzie :Intindem aluatul de 3 ori una dupa alta dupa ce am pliat , apoi la a 4 -a intindere lasam aluatul de 2 degete grosime , o crestam la suprafata cu un cutit si apoi o decupam . Asezam pogacelele decupate in tavi si le lasam sa dospeasca in tavi circa 1 ora si jumatate. Le ungem deasupra cu ou si dam tava in cuptorul preincalzit (porniti cuptorul cu circa 15 minute inainte) unde vom coace pogacelele la foc mare circa 5 minute(180 grade) apoi reducem intensitatea focului la 150 de grade C.

Se tin la cuptor pana devin aurii deasupra, bine rumenite.

Pofta mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Pogaci cu jumari

Postat de andaoana

Pogaci cu jumari

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute . Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2011, 10:12
Buna idee,o sa fac si eu
Cred ca sunt delicioase,suuuuperr
la 22.06.2011, 10:39
Am facut ...si mi-au placut!
la 22.06.2011, 10:55
bune bune
la 22.06.2011, 12:58
la 23.06.2011, 19:08
imi plac mult

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking