Pogacele cu bacon si hrean

Postat de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri
21 Noi 2011 | 3774 vizualizari
Pogacele cu bacon si hrean

De cand a lansat Alexandrina provocarea lunii noimebrie “Dulce Romanie” si pana Sambata aceasta, am tot cautat, m-am tot gandit…ce oare sa pregatesc…si intamplator, in timp ce cautam altceva, am dat peste aceste pogacele care contin si hrean.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 250 gr unt/margarina
  • 1 ou
  • 2 cartofi mari fierti si pisati
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura zahar
  • 160-180 gr smantana
  • 100 ml lapte
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri hrean (la borcan)
  • 150 gr bacon

   

Mod de preparare

Incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Baconul il taiem marunt si-l prajim in putin ulei de masline. Restul ingredientelor (mai putin smantana) le punem intr-un vas (eu folosesc Tupperware), adaugam laptele cu drojdia si baconul prajit. Adaugand treptat smantana, framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim vasul si lasam la dospit circa 20-25 minute. Scoatem aluatul din vas, il intindem si-l impaturam in 2, apoi in 4, ca la pogacelele cu jumari. Dupa 20-30 minute il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime. Crestam aluatul intins cu un cutit dupa care decupam cu o forma patrata sau rotunda. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am asezat foarte aproape unele de altele, pentru ca ele sa creasca in sus si nu in lateral. Le ungem cu un ou batut in prealabil si le introducem in cuptorul incins.

Imi pare rau ca nu puteti simti mirosul placut de bacon si hrean care a invaluit toata bucataria….

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu bacon si hrean" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu morcovi si crema de branza

Postat de RuxyRux

Rulada cu morcovi si crema de branza

Se mixeaza( sau cu telul), morcovii tocati la blender in prealabil cu ouale, iaurtul, uleiul, laptele, faina, praful de copt si sarea. Se tapeteaza tava de cuptor cu foaie de copt si se pune...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta taraneasca cu kaizer si cas

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta taraneasca cu kaizer si cas

Aluat: Puneti intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea si le amestecati cu o lingura. Adaugati apa, framantati pana aluatul este omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2011, 13:30
sunt prima servita
la 21.11.2011, 13:36
a doua
tare bune
la 21.11.2011, 13:58
ce reteta faina
la 21.11.2011, 14:04
bun bun
la 21.11.2011, 14:17

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking