Pogacele cu branza grasa -Pogácsa

Postat de Mokuska in Prajituri
21 Sep 2014 | 9302 vizualizari
Pogacele cu branza grasa -Pogácsa

Este o reteta de la bunica mea, pe care o pregatesc cu mare drag de fiecare data cand fac rost de branza 100% de casa.

Ingrediente

  • 500 g faina alba 000
  • 400 g branza foarte grasa (eu am folosit burduf de oaie)
  • 500 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 ligurita de sare (in functie de cat de sarata e branza)
  • 2 galbenusuri pentru uns aluatul
  • 2 galbenusuri si 1 lingura de smantana pentru uns

Mod de preparare

Frecam galbenusul cu sare, branza si unt pana devin o pasta. Treptat adaugam faina si drojdia zdrobita, omogenizam bine compozitia moale si putin lipicioasa. Acoperim cu o folie de plastic si lasam la rece 20-30 minute.

Aluatul intarit intindem pe masa de lucru tapetata cu faina cam de 1 cm. Cele doua galbenusuri de ou le batem cu praf de sare.

Jumatate din aluatul intins ungem cu ajutorul unei pensule cu galbenus, cu cealalta jumatate acoperim. Mai departe, jumatate din aluatul impaturit ungem cu ou si impaturim de 2 ori (vezi poza 8). Lasam aluatul sa se odihneasca impaturit 30 minute la loc

ferit de curent si calduros, dupa care intindem pe masa tapetata cu faina fara sa il intorcem! Repetam actiunea de impaturit de 3 ori.

Dupa a treia impaturire intindem aluatul, decupam cu un pahar, ungem cu cele 2 galbenusurile batute cu smantana.

Le asezam in tavi si le mai lasam putin sa se odihneasca.

Pogacelele le coacem la foc mediu spre mare pana se rumenesc.(aprox. 20 minute)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu branza grasa -Pogácsa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu crema de branza si unt de arahide

Postat de mirela0911

Rulada cu crema de branza si unt de arahide

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma are cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se...

Citeste continuarea

Foite cu crema de lamaie 2

Postat de Creatsa

Foite cu crema de lamaie 2

Foi: Mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cateva minute pana se topeste zaharul. Adauga treptat uleiul,amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele si omogenizeaza bine. Adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2014, 18:26
Ce bune!
la 21.09.2014, 18:39
foarte bune!
la 21.09.2014, 18:42
Super bune!
la 21.09.2014, 18:43
la 21.09.2014, 18:49
Hmmmmmmmmmm bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking