Pogăci cu gem de gutui

Postat de botcrina in Dulciuri
30 Apr 2014 | 3479 vizualizari
Pogăci cu gem de gutui

Sunt foarte simple şi gustoase.

Ingrediente

  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguri untură
  • 2 linguri zahăr
  • coajă rasă de la o jumatate de lămâie
  • 1/2 praf de copt stins cu putin oţet
  • făină cât cuprinde
  • 250 g gem de gutui

Mod de preparare

Gălbenuşurile se freacă bine cu untura şi zahărul, apoi se adaugă smântâna, laptele şi restul ingredientelor.

Încorporăm făină cât cuprinde şi frământăm până obţinem un aluat omogen.

Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute.

Întindem o foaie nu foarte subţire. Decupăm cu ajutorul unui pahar cercuri din aluat  pe care le umplem cu gem de gutui şi apoi modelăm cu mâna sub formă de pogăci.

Punem hârtie de copt pe o tavă şi aranjăm pogăcile deasupra.

Încingem cuptorul la 180 de grade, apoi dăm tava la copt aproximativ 30 de minute.

Cân s-au rumenit frumos sunt gata, scoatem tava cu acestea din cuptor şi le aranjăm pe o tava.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăci cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bilute cu lapte de cocos si visine

Postat de Constelatialeu

Bilute cu lapte de cocos si visine

Mai intai dam la masina  biscuitii, piscoturile si cookie crisp, le punem intr-un castron incapator. Intr-o cratita cu fundul dublu punem laptele de cocos ( inainte sa desfacem cutia cu lapte...

Citeste continuarea

Desert Lava Cake

Postat de AlexTeacher

Desert Lava Cake

Toaca marunt ciocolata;  Pune apa intr-o craticioara pana la jumatate si pune-o pe foc mediu;  Peste aceasta, pune un castron; Acest procedeu se numeste bain marie;  Pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2014, 08:08
la 30.04.2014, 08:15
foaarte bune
la 30.04.2014, 08:22
multumesc fetelor
la 30.04.2014, 08:38
la 30.04.2014, 08:38
Bune pogacelele !!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking